Як дитяча література може впливати на майбутнє людини

Як дитяча література може впливати на майбутнє людини
Як дитяча література може впливати на майбутнє людини

Сучасні технології та гаджети заполонили світ, великий відсоток життя люди проводять в телефонах та комп’ютерах. Прогрес звичайно добре, та він має й негативні наслідки.

Вже кілька років поспіль у суспільстві гостро стоїть проблема читання. Всі живуть в онлайн просторі, в свою чергу дитяча література відходить на другий план. Та ніщо ніколи не замінить друковану книгу.

Читати треба змалечку

Пізнання світу починається від народження. Тому читати можна з раннього дитинства. Психологи стверджують, діти, привчені до книг – впевненіше себе почувають в суспільстві та швидше досягають успіхів в будь-якій сфері.

Перші вірші та казки носять не просто розважальний, а й корисний характер. По перше, дитина, якій читають починає швидше говорити. По друге, вони розвивають памʼять та фантазію. По третє, підвищують творчий потенціал.

Як тільки малюк навчиться фокусувати увагу на предметах можна починати читати книжки. Прості, яскраві зображення допоможуть краще сприймати інформацію, тому візуальний контакт є важливою частиною цього процесу. Демонструючи картинки, потрібно проговорювати, що на них зображено. Краще читати перед сном, це допомагає заспокоїтись й розслабитись. Також книжку можна брати протягом дня, але не в період активних ігор.

У віці 6-8 років дитина починає самостійно читати. В цей період важливо підібрати літературу, яка зможе її зацікавити. Книжки мають бути з легким сюжетом і написані простою мовою.

Бестселери дитячої літератури:

  • «Пригоди ведмежати Паддінгтона» Майкл Бонд 
  • «Аліса в країні чудес» Льюіс Керролл
  • «Вінні Пух» Алан Александр Мілн
  • «Пепі довгапанчоха» Астрід Ліндгрен
  • «Гаррі Поттер» Джоан Роулінг
  • «Як приборкати дракона» Кресіда Ковел 
  • «Маленький принц» Антуан де Сент-Екзюпері
  • «Країна Мумі Тролів» Туве Янссон

Підлітки читають тільки те, що хочуть

Юність – яскравий та романтичний період. В 11-15 років відбувається становлення особистості. В цей час діти вважають себе вже дорослими, тому самостійно вирішують чим захоплюватись та займатись. Яку музику слухати, які фільми дивитись, що читати та й взагалі читати чи ні.

Сучасна література для підлітків має важливе значення, адже саме вона формує особистість та майбутнє суспільство. Друковані літери несуть багато користі та знань.

Молоде покоління віддає перевагу цікавій та актуальній для них літературі. Книги, де автор знаходиться з ними на одній хвилі. Вони розкривають важливі для підлітків питання: стосунки батьків та дітей, перше кохання, дружба, зрада й т.д.

Часто молодь обирає легку літературу: комікси, аніме, детективи, фентезі. Беззаперечно, гарна обкладинка та яскравий візуальний супровід притягують увагу. Проте начинка має зацікавити з перших рядків та тримати читача до останньої сторінки. 

Хто б що не казав про неконтрольоване користування гаджетами, літературу вони ніколи не замінять. Книжки супроводжують людину все життя. Є відомий вислів «Книги – найкращі товариші старості, в той же час кращі керівники юності.» і це правда.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *