У США пішла з життя ікона моди Айріс Апфель, їй було 102 роки

У США у віці 102 років померла Айріс Апфель – модна ікона, стилістка, бізнеследі, дизайнерка інтерʼєрів і письменниця. Вона відійшла у вічність у своєму будинку в місті Палм-Біч, що у штаті Флорида. Знаменитість мала безліч ідей і працювала над новими модними проєктами до кінця своїх днів. 

Про смерть Айріс Апфель написав Vogue. Видання нагадало, що Апфель 29 серпня відзначила своє 102-річчя.

З цього приводу знаменитість поділилася з передплатниками відео в Instagram, на якому постала в об’ємній світло-рожевій довгій накидці, рожевих штанях та чоботях у тон. Образ знаменитість доповнила великими намистами, браслетами та культовими круглими окулярами у чорній оправі. Також у руках вона тримає три кулі у формі цифр 1, 0 та 2.

“102 сьогодні. Хто б міг подумати”, – написала Айріс.

ЇЇ називали “найстарішим підлітком планети” – за сміливість міксування стилів і пристрасть до яскравих кольорів. Сама Апфель пояснювала це просто: вона дуже любить життя і красу, тому забагато її бути не може. 

 Стиль – це позиція 

Таким було життєве кредо однієї з найпопулярніших модниць планети. Айріс народилася в Нью-Йорку 29 серпня 1921 року. Після закінчення школи вона вивчала історію мистецтв у Нью-Йоркському університеті та відвідувала художню школу при Вісконсінському університеті.

Цікавитись речами вона почала ще в дитинстві та за її власними розповідями, дитиною любила їздити на метро у пошуках “дорогоцінностей” та вивчення Манхеттена. Вона збирала гроші, щоб купувати дрібнички, які придивилися раніше, а свою першу річ купила у Грінвіч-Віллідж приблизно в 11-12 років.

У США пішла з життя ікона моди Айріс Апфель, їй було 102 роки 1

У 1948 році вийшла заміж за Карла Апфеля, шлюб із яким тривав 67 років. Він помер 1 серпня 2015 року, за 28 днів до свого 101 дня народження. Через два роки, 1950-го, Айріс і Карл заснували текстильну фірму Old World Weavers і керували нею, поки не вийшли на пенсію 1992 року. Їхня фірма співпрацювала з багатими клієнтами, а також з Білим будинком та різними музеями.

У США пішла з життя ікона моди Айріс Апфель, їй було 102 роки 2

Хоча Айріс і була дуже відома у своїй сфері, її життям особливо ніхто не цікавився. Але все змінилося 13 вересня 2005 року – того дня відкрилася її виставка в Інституті костюма при Метрополітен музеї в Нью-Йорку під назвою “Рідкісний птах: Вибране з колекції Айріс Барель Апфель”. Цей день став “другим днем народження” у професійному житті Айріс, і цей етап приніс їй справжню світову славу. 

Інформатор та Україна на часі: що подивитися на YouTube

Також слідкувати за матеріалами у відеоформаті ви можете на наших ютуб-каналах «Україна на часі», а також «Україна на часі Shorts». Там оперативно зʼявляються новини – від подій на фронті, політики та економіки до спорту, шоубізу та світської хроніки.Також ви можете дізнатися коментарі провідних експертів чи переглянути щоденні, щотижневі та навіть щомісячні підбірки головних новин.

Чи є майбутнє у проєкті тунелю між Оболонню та Троєщиною? Експерт Дмитро Беспалов розкриває правду про фінансові обмеження та реальність масштабних інфраструктурних ідей. Дивіться, що каже він про шанси реалізації цього амбітного проєкту у нашому відео.

 

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *