Віддали голоси за тварин з України, а обличчя – на горілку: що зараз робить гурт Lordi

“Інформатор” продовжує згадувати про найяскравіших тріумфаторів Євробачення. Цього разу розповідаємо, про фінський гурт Lordi, який переміг на цьому конкурсі 18 років тому. Причому, це була перша і поки єдина перемога цієї країни. Ну, а для України перемога цього гурту мала особливе значення. В одному з жартівливих роликів про Євробачення Вєрка Сердючка дивиться Євробачення і побачивши на екрані Lordi каже: “Якщо вже такі беруть участь, то чому мені не можна?” 

Lordi встановили декілька світових рекордів

У XXI сторіччі Lordi стали першим рок-гуртом, котрий здобув перемогу на Євробаченні. Та й в принципі, вони єдині з небагатьох, кому вдалося порушити стереотип, що на цьому конкурсі перемагають тільки поп-виконавці. 

Хоча цю перемогу вони здобули більшою мірою не завдяки пісні “Hard Rock Hallelujah”, котра не була дуже оригінальною чи вірусною. Головною фішкою стали їхні костюми, котрі розробляє власноруч засновник та вокаліст гурту Mr. Lordi. У цьому він виявився більше оригінальним, ніж у музиці. Костюми виконавців регулярно виставляються на різних мистецьких виставках. Причому, лідер гурту завжди розробляє новий образ для нового музиканта, яки приходить на зміну тому, хто вирішив не подовжувати свій контракт. Йому дається нове міфічне ім’я і, відповідно, костюм. Треба сказати, що за 32 роки існування гурту через нього пройшло 16 учасників і тільки Mr. Lordi залишається єдиним і не змінним

За 32 роки існування через гурт Lordi пройшло 16 учасників

За 32 роки існування через гурт Lordi пройшло 16 учасників

Тим не менше, музиканти не просто перемогли на Євробаченні, але ще й встановили рекорд, який вже ніхто не подолає. Вони набрали 292 бали, а після цього система підрахунку голосів змінилася і, відповідно, цей показник було зафіксовано, як найвищий.

Не дивно, що у Фінляндії їх вшановували як героїв. З перемогою їх особисто привітав чинний президент країни, а в рідному місті Рованіємі центральну площу перейменували на їхню честь. Тоді ж, у травні, вони дали в Гельсінкі найбільший сольний концерт у своїй історії. На стадіоні зібралося 90 тисяч глядачів. І це стало наймасштабнішим заходом, який коли-небудь проводився в столиці Фінляндії. І ще один рекорд встановила їхня переможна пісня “Hard Rock Hallelujah”. 80 тисячами голосів її було виконано у варіанті караоке. Таким чином було побито світовий рекорд, встановлений ірландськими фанатами регбі (50 тисяч голосів). 

Фільм жахів та реклама щеплення

Маючи такий оригінальний вигляд, звісно ж, що гурт почали запрошувати до співпраці та використовувати їхні образи будь-де – від фільмів жахів, до реклами щеплень від COVID-19. 

Одним з перших не музичних запрошень до співпраці була пропозиція знятися у фільмі жахів “Темний поверх”. Причому, Lordi були тут головними героями, які лякають своїм виглядом. На жаль, фільм вийшов доволі опосередкованим. Він не отримав ні великої каси, ні схвальних відгуків. Але залишився рідкісним фактом того, що гурт став як єдиний персонаж і це не байопік. Вони всі разом стали уособленням зла. 

Всі учасники гурту стали героями фільму жахів

Всі учасники гурту стали героями фільму жахів “Темний поверх”

Хоча жах, який вони намагаються навести на людей “опереточний”, тому їхні обличчя залюбки почали використовувати не тільки, щоб прорекламувати атракціон жахів, а й для реклами звичайних чіпсів. Але нещодавно вони взагалі здивували тим, що виступили у якості моделей й прорекламували веганські сумочки. Тобто, без використання шкіри. 

Lordi погоджуються на рекламу будь-чого

Lordi погоджуються на рекламу будь-чого

Також Mr. Lordi став одним з облич соціальної реклами, де він в усіх своїх обладунках включаючи маску прийшов на щеплення від COVID-19 й закликав інших зробити те саме.

Але, звісно, що рок-гурт не міг обійти стороною якийсь алкогольний бренд – хтось випускає під своєю назвою пиво, як Irom Maiden, хтось однойменний віскі, як гурт The Pogues. Lordi не наважилися самі випускати якийсь напій, але віддали свої обличчя для американського горілчаного бренду Rocavaka. Ця компанія випускає лімітовану кількість пляшок із зображенням будь-яких рокерів, які готові піти з ними на співпрацю. На розробку ж свого напою в них поки не вистачає грошей. Все ж таки гурт після перемоги на Євробачення поступово почав котитися до низу. Про сольні виступи на стадіонах вони вже забули і зараз дають концерти лише у клубах, або беруть участь у рок-фестивалях, але не у статусі хедлайнерів.

Ця компанія випускає лімітовану кількість пляшок із зображенням будь-яких рокерів

Компанія випускає лімітовану кількість пляшок із зображенням будь-яких рокерів

Підтримали українських зоозахисників

Що стосується України, то Lordi відвідували Україну двічі, взявши участь у двох рок-фестивалях. А минулого року музиканти підтримали українських зоозахисників і закликали допомогти врятувати постраждалих від війни тварин. Вони також закликали підтримати збір на розширення притулку “Пегас” у Дніпропетровській області, де планують побудувати стаціонар для лікування коней. 

“Україна зараз бореться за свою свободу і ми підтримуємо цю прекрасну країну! Люди – не єдині, хто зазнає страждань. Страждають також і невинні тварини. Наші друзі з UAnimals роблять надзвичайно важливі справи, допомагаючи тваринам і рятуючи їх під час війни”, – сказав вокаліст Lordi Томмі Путаансуу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *