Тріумф Селени Гомес, почесна Меріл Стріп, повернення Демі Мур: підсумки Каннського кінофестивалю

У Каннах завершився 77-й Каннський кінофестиваль. Журі під головуванням режисера «Барбі» Грети Гервіг підбило підсумки двотижневого кіноогляду. «Золоту пальмову гілку» отримав фільм «Анора» американського режисера Шона Бейкера.

Друга за значущістю нагорода – Гран-прі – дісталася кінострічці «Все, що ми уявляємо світлом» індійського режисера Паяла Кападіа. Володарем призу за найкращу режисуру став Мігел Гоміш із картиною «Гранд-тур» (це дебют португальця на фестивалі – і який вдалий!). Нагороду за найкращий сценарій отримала француженка Коралі Фаржеа за хорор «Речовина» з неперевершеною Демі Мур у головній ролі. Голлівудська легенда, до речі, у Каннах встигла не тільки захопити глядачів своєю красою, а й потрапити у неприємну історію.

Грета Гервіг – голова журі. Фото: Getty Images

Грета Гервіг – голова журі. Фото: Getty Images

Але так чи інакше Демі повернулася до великого кіно – і повернулася тріумфально. Картина «Речовина» отримала нагороду за найкращий сценарій. Мур зіграла жінку, що в’яне, яка в гонитві за молодістю погоджується на застрашливий експеримент: вводить в організм препарат, мета якого – вилучення з людини «кращої версії себе». Як зазначають критики, актриса грає яскраву пародію на саму себе. І попереджають: у картині багато крові та досить жорстких сцен.

Демі Мур. Фото: Getty Images

Демі Мур. Фото: Getty Images

Ще для однієї американської красуні фестиваль вийшов дуже вдалим. Спочатку прихильники та модні критики буквально завалили Селену Гомес компліментами за її розкішний вихід на червону доріжку, а тепер вона ще й стала володаркою призу за найкращу жіночу роль! Престижну нагороду Селена розділила з Адріаною Пас, Зої Салдана та Карлою Софією Гаскон, разом із якими зіграла у мюзиклі «Емілія Перес» Жака Одіара. Цій самій картині, до речі, дістався приз журі.

Селена Гомес. Фото: Getty Images

Селена Гомес. Фото: Getty Images

Почесну «Пальмову гілку» за внесок у розвиток кіно отримали актриса Меріл Стріп, студія Ghibli Хаяо Міядзакі та режисер Джордж Лукас. Останній з’явився на церемонії у компанії дружини Мелоді Хобсон.

Меріл Стріп та співачка Шер. Фото: Getty Images

Меріл Стріп та співачка Шер. Фото: Getty Images

Переможці Каннського кінофестивалю-2024

  • «Золота пальмова гілка» – «Анора»;
  • Гран-прі – «Все, що ми уявляємо світлом»;
  • Найкращий режисер – Мігел Гомеш («Гранд-тур»);
  • Приз журі – «Емілія Перес»;
  • Спеціальний приз журі – Мохаммад Расулоф («Насіння священного інжиру»);
  • «Золота камера» за найкращий дебют – «Арманд»;
  • Найкращий сценарій – Коралі Фаржеа («Речовина»);
  • Найкраща жіноча роль – Адріана Пас, Зої Салдана, Карла Софія Гаскон, Селена Гомес («Емілія Перес»);
  • Найкраща чоловіча роль – Джессі Племонс («Види доброти»);
  • Кращий короткометражний фільм – «Людина, яка не могла зберігати мовчання».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *