Так, я втікла, тому що було страшно: зірка фільмів Оксани Байрак пояснила чому не повертається в Україну

Українська актриса Анастасія Зюркалова, яка стала відома завдяки дитячим ролям у міні-серіалах режисерки-зрадниці Оксани Байрак та головній ролі у її картині “Аврора”, яка висувалася від нашої країни на премію “Оскар” розповіла, як їй зараз живеться у Канаді. Також розкрита, скільки потрібно грошей на життя в одному з найдорожчих міст цієї країни Торонто та скільки вона заробляє офіціанткою. А також, як пережила перші дні війни в Україні. Про все це вона розказала в інтерв’ю проєкту “На часі” Аліни Доротюк.

“Реальний досвід війни, ось цей тваринний страх, який я особисто відчула у перші години, коли було не зрозуміло що та як. Це було настільки живе і реальне, що я подумала, можливо я вже ніколи не зможу вийти на сцену. Акторство та будь-що на цьому тлі здається просто фальшю у порівняні з тим, що ми відчували 24 лютого. Було настільки страшно, що я сіла на велосипед та поїхали до батьків у село, яке знаходиться зовсім неподалік від мене. Лише 20 хвилин на велосипеді”, – згадує Анастасія Зюркалова. 

Актриса залишила батьків в Укрваїні та відправилася до молодшого брата, який вже вісім років живе у Канаді та навіть зробив там кар’єру.

“Я виїхала з України у перший тиждень війни, тому що було зовсім не зрозуміло, що буде далі. Але поїхала я сама. Батько лише довіз мене на машині до Львова де я робила собі всі необхідні документи. А відправилася я до Канади, бо там вже давно, майже вісім років, живе мій молодший брат. Він працює шеф-кухарем. Коли він почув, що сталося, то одразу сказав мені: “Приїжджай. Я зможу про тебе попіклуватися”. Хоча Канада це зовсім не моя країна мрій. Я мріяла пожити у Європі, а тут зовсім інші люди”, – каже Анастасія.

Актриса залишила батьків в Укрваїні та відправилася до молодшого брата у Канаду.

Актриса залишила батьків в Укрваїні та відправилася до молодшого брата у Канаду.

Хотіла вступити на навчання в Росії

Нагадаємо, що першу роль в кіно Зюркалова отримала в 12 років. Це був міні-серіал Оксани Байрак. А після нього було ще три телефільми та повнометражна картина “Аврора” сценарій якої писався суто під неї. Ми знаємо багато прикладів, коли зіркові діти подорослішав кидали акторство і починали займатися чимось іншим. Але для Анастасії це був лише вхід до професії.

Рання популярність дуже вплинула на мене. Саме тоді, на знімальному майданчику я зрозуміла, що хочу бути акторкою. Я зрозуміла, що мені це цікаво і я відчуваю себе на своєму місці. Не скажу, що ця ранішня впізнаваність мене зіпсувала. Мені дуже приємно було, коли на вулиці чужі люди мені посміхалися і бажали успіхів. Але мені болісно було читати коментарі, що у кіно я потрапила за протекцією, бо мої батьки пов’язані з кіно. Насправді мама чемпіонка світу з гімнастики Оксана Омельянчик, а батько підприємець”, – згадує Зюркалова. 

Ще бувши дитиною вона почала заробляти свої перші гроші. Щоправда, актриса не пам’ятає що це були за суми.

“Скільки мені заплатили за перший фільм я не пам’ятаю. Просто була рада, що заробила свої перші гроші. Але пам’ятаю, що після другого чи третього фільму не на всі зароблені гроші я купила собі фотоапарат. І років з 12-13 я почала займатися фотографією. Я продовжила цим займатися і далі і працюючи у театрі я робила акторські портрети”, – ділиться актриса. 

Сценарій фільму

Сценарій фільму “Аврора” писався Оксаною Байрак під Зюркалову

Вирішивши, що вона хоче і надалі бути актрисою Анастасія зробила декілька спроб вступити до московських та санкт-петербурзьких театральних інститутів. Але ці спроби провалилися і вона лише на третій рік вступила до київського інституту імені Карпенка-Карого.

“Я намагалася вступити до російських театральних інститутів, бо ця школа в них дійсно сильна. Що приховувати, дуже багато українців які мріяли стати акторами, їхали до Росії. Мені не вдалося вступити до їхніх вишок, але зараз я дякую долі, бо не знаю, як би вона склалася, якби я зараз була у Росії та отримала вищу освіту”, – каже вона. 

З’ясувалося, що доволі великий кінодосвід, а це п’ять картин, та умовна протекція Оксани Байрак не допомогли їй вступити. А тепер її “хрещена” кіно-мати взагалі шокує своїми антиукраїнськими заявами. Нагадаємо, що не дивлячись на те, що війну вона зустріла в Одесі, пізніше режисерка виїхала до Росії. 

“З Оксаною Байрак ми не спілкувалися років п’ятнадцять. Саме після картини “Жіноча інтуїція 2”, це був останній її фільм в якому я брала участь. Після цього з’являлася інформація що ми посварилися. Але я не знаю, звідки вона взялася, бо ми після цього взагалі більше не спілкувалися. Коментувати щось про її позицію я не можу. Я не дуже слідкую за її творчістю та її висловлюваннями. Це її свідомий вибір. Коли я знімалася у неї. вона мене, як дитину, дуже опікала. Вона завжди була уважною до того, що відбувається на знімальному майданчику. Але від актора вона завжди вимагала багато. У неї доволі сильний характер, тому деякі люди цього не витримували”, – каже Зюркалова.       

Запрошують на озвучку завдяки українському акценту

Запрошують на озвучку завдяки українському акценту

Зараз я заробляю гроші офіціанткою

Зараз актриса живе у Канаді і дивується тим, наскільки в цій країні інша ментальність у людей і дивлячись на них Анастасія навіть вивела одну з рис, яка притаманна українкам.

“У нас в Україні реально важливо, як жінка виглядає. Ми знаємо, що у нас зустрічають по одежі. Коли я приїхала до Канади була дуже здивована, наскільки вони там розслаблені і зовсім не паряться з приводу макіяжу, зачісок та одягу. Тому, коли я бачу на вулиці гарно вдягнуту жінку з красивим мейком та зачіскою, то даю 80 відсотків, що це українка. Наші жінки дуже за собою доглядають, це високий стандарт і це не просто, але, як мені здається, це наша ментальність”, – каже вона. 

Влаштуватися актрисою у Канаді Зюркаловій поки не вдалося, хіба що почала зніматися у масовці. А на озвучку кличуть тільки тому, що говорить з українським акцентом.

“Зараз в Канаді я заробляю гроші офіціанткою. Але я знайшла кіноагента, регулярно записую самопроби. Влітку минулого року у мене був театральний проєкт в іншому місті. Я зараз живу в Торонто, а це було у місті Вікторія. Це була колаборація українських акторів та корінного населення, тобто, північних індіанців.

Мені так боляче, що іноді мені закидують: “Ти поїхала, ти втікла від війни”. Так, я втікла, тому що було страшно. Але тут, наскільки це можливо, я продовжую розказувати людям те, що відбувається в Україні. Заробляючи тут гроші я можу хоч щось відправляти у канадських доларах. А якби я залишилась в Україні я б, можливо, мала роботу у театрі та озвучку. Тут мене кликали на озвучку як людину, яка має саме український акцент. Окрім того, у мене тут є друзі українці з якими я знайома ще з часів навчання в інституті Карпенко-Карого. Для мене це було велике здивування та колосальна підтримка. Ще я знімаюся у масовці. Масовка тут і в нас це просто небо і земля. Тут до актора ставляться з повагою навіть якщо він знімається у масовці. До речі, я зустрічала тут у масовках дуже багато українців”, – каже актриса. 

дивно чути від людей в інших країнах, що вони втомилися від війни.

Дивно чути від людей в інших країнах, що вони втомилися від війни.

 Одна з причин чому поки не планую повертатися, я зустріла тут кохання

Про Канаду завжди говорять, що це одна з найдорожчих країн, а Торонто, де живе Анастасія, лідер за високими цінами на все, починаючи з житла. Хоча і заробітки тієї ж офіціантки зовсім інші у порівнянні з Україною.

“Батьки мені не допомагають, так питання навіть не стояло. Брат допомагав мені перший рік. Я жила в його квартирі, він платив оренду та комуналку. Зараз я живу самостійно у квартирі-студії та плачу 1850 доларів на місяць. Плюс продукти, проживання, проїзд. За годину роботи я отримую 16 доларів 55 центів. Але все залежить від кількості змін та чайових. Я ж працюю офіціанткою не в кафе, а в кінотеатрі. Тому мій заробіток, в тому числі залежить від того, наскільки цікавий фільм йде у кінотеатрі”, – каже Зюркалова. 

На третій рік повномасштабного вторгнення все частіше від людей можна почути, що вони втомилися від війни. А на заході, за словами Анастасії, взагалі, деякі люди вважають, що війна вже закінчилася.

“Мені дуже дивно чути від людей в інших країнах, що вони втомилися від війни. Ви втомилися читати новини про війну? Чи втомилися від того, що Україна постійно знаходиться у топових новинах? Але так, люди дійсно починають тут забувати про війну, бо є й інші новини. І мені боляче чути від них: “А що, війна ще їде? Вона не закінчилася?”, – розповідає актриса. 

У Канаді Анастасія зустріла своє кохання - він теж актор

У Канаді Анастасія зустріла своє кохання – він теж актор

Актриса не збирається найближчим часом повертатися до України, але сподівається, що колись зможе приїхати до Києва та познайомити батьків зі своїм обранцем.

“Одна з причин чому я зараз поки не планую повертатися, я зустріла тут кохання. Для мене це як боже благословення. Стільки років в Україні я не могла побудувати нормальних здорових стосунків. Це були якісь романи, нещасне кохання, що завжди боліло. А тут я зустріла неймовірного чоловіка, який мене підтримує.

Я намагаюсь його українізувати. Розповідаю йому про Україну та Київ. Він канадієць і актор й вже зацікавився козацтвом, а я йому готую українські страви. Ми познайомилися, коли робили спільну виставу. Ми разом ще менше року, але вже здається, що ми знайомі все життя. Чекаємо і мріємо, що незабаром зможемо приїхати в Україну і я зможу познайомити його з батьками”, – мріє Анастасія. 

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы не пропустить важные новости. Подписаться на канал в Viber можно здесь.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *