Смерть коханого, насильство та образа на геїв через ХАМАС: що робить переможниця Євробачення Дана Інтернешнл

“Інформатор” продовжує згадувати про найяскравіших тріумфаторів Євробачення. Цього разу розповідаємо, як розвивалася кар’єра найскандальнішої переможниці цього конкурсу, ізраїльської співачки Дани Інтрнешенл. Оскільки Дана Інтернешенл стала першим відкритим трасгендером, який взяв участь у Євробаченні, це викликало величезний ажіотаж. Багато людей як у Європі, так і в самому Ізраїлі були налаштовані дуже агресивно проти її участі. Тому організаторам конкурсу довелося навіть виділити їй персональну охорону, чого раніше в історії пісенного конкурсу не траплялося.

Невеликий парадокс полягає в тому, що Євробачення того року проходило в Британії. І саме в цій країні, за деякий час до конкурсу, у неї пройшла операція зі зміни статі. 

Результат цієї операції був погано сприйнятий не тільки масами, а й близькими співачки. Єдине з ким вона досі підтримує стосунки це зі старшою сестрою, яка з дитинства для неї була як подруга. А ось мати, з якою Дана до рішення змінити стать була нерозлучна, так і не прийняла цього. Якщо раніше, за словами самої артистки, вона завжди обирала собі квартиру недалеко від мами, щоб відчувати з нею зв’язок і частіше провідувати, то відтоді як відрізало. Батьки нічого і ніколи не говорили пресі з цього приводу, але дуже показовим є те, що на жодному концерті своєї новоявленої доньки вона так і не з’явилася. Ні тоді, коли вона повернулася з Британії і святкувала перемогу, ні через роки.

Провал кар’єри чи точкова робота 

Традиційно перший рік після перемоги на Євробаченні в Дани все було чудово. Сталося досить рідкісне явище, великий міжнародний лейбл SONY запропонував їй контракт на випуск альбомів, кліпів і підтримку. У неї з’явився реальний шанс стати світовою зіркою. Такі пропозиції вкрай рідко надходять переможцям цього конкурсу. Такими щасливчиками були лише ABBA і Селін Діон. Однак Дана цей шанс упустила. Про причини, через які вона відмовилася поставити свій підпис, співачка в різні роки говорила по-різному. В одному випадку вона сказала, що не хотіла залишати країну і бути ближче до своїх рідних. А потім казала, що від неї дуже багато вимагали.

“Мені здавалося, що бути зіркою міжнародного рівня – це зніматися в кліпах і отримувати багато грошей. Виявилося, потрібно робити ще купу речей, які я ненавиджу: нескінченні інтерв’ю, радіопрограми… У минулому я просто мріяла перемогти на Євробаченні (це здавалося фантастикою). І ось мрія збувається. І всередині залишається порожнеча… У мене геть відпало бажання робити що-небудь. Не було настрою. Кожен ранок починався депресією. Реальність різко відрізнялася від моїх фантазій“, – сказала вона в одному з інтерв’ю.

Єдине з ким Дана підтримує стосунки з родичів це старша сестра

Єдина з ким Дана підтримує стосунки з родичів це старша сестра

Проте шоу-бізнес для неї на цьому не закінчився. Вона продовжувала виступати в Ізраїлі і точково на різних закритих вечірках і ЛГБТ-прайдах. А ось для традиційних меломанів вона зникла. Усі наступні пісні не дотягували до її переможного хіта “Diva”. Гірше того, 2011 року вона знову вирішила взяти участь у Євробаченні. Але там стався оглушливий провал. Співачка навіть не змогла пройти півфінал. Ясна річ, що участь у цьому конкурсі була спробою нагадати про себе всій Європі, але тріумфального повернення не відбулося.

“Я, звичайно, не Мадонна. Але навряд чи будь-хто з ізраїльських артистів їздить світом більше, ніж я. Факт. Наприклад, кілька років тому я виступала перед мільйонною аудиторією в Сан-Франциско… за півгодини роботи я отримую десять твоїх місячних зарплат. Вибач, якщо це звучить зухвало, по-снобськи. Але на твоєму місці я б не стала ставити запитання: “Куди ти зникла в останні роки?”, – сказала вона в одному з інтерв’ю.

Єдине кого Дана ще кохає у своєму житті, це своїх собак

Єдине кого Дана ще кохає у своєму житті, це своїх собак

Фактично на співачку працював створений нею імідж і вона досі залишається однією з “ікон” світової ЛГБТ-спільноти. Але, незважаючи на такий статус, її особисте життя далеке від ідеального і бажаного. Співачка не приховує, що в неї було кохання, але віднедавна вона не прив’язується на довго ні до кого.

“Усе, що кажуть про стосунки – це одна велика брехня. Коли мені було 20 років, на піку мого успіху в Ізраїлі, у мене було одне велике, справжнє кохання. Він був для мене найважливішим. Він змусив мене відчути себе коханою. Я була готова відмовитися від своєї кар’єри заради нього. Але цьому прийшов кінець. Через роки він загинув в аварії на мотоциклі. Після цього щось закрилося всередині. Я прожила це. Я це відчула. Я знаю, що це дає, і вибираю жити без партнера, без стосунків. Любов і пристрасть минущі. Залишається дружба. Скільки пар справді дружать на все життя? І скільки брехні, таємниць і самотності у стосунках цих пар?”, – зізналася артистка.

Однак це було не останнє потужне негативне потрясіння в її житті. Дана пережила над собою насильство. Артистка навіть зізналася, що це зробила з нею дуже відома людина, однак подавати на неї до суду чи називати ім’я пресі вона не стала.

Розбирається зі світовою ЛГБТ-спільнотою

Наразі через війну, яка зараз відбувається між Ізраїлем та Палестиною, Дана Інтернешнл поставила свій проєкт на паузу. Вона планувала випустити нову пісню якраз того дня, коли відбулося вторгнення на територію Ізраїлю і відтоді вона не випускає нових пісень і не видно, щоб десь виступала. Але при цьому користуючись своїм статусом “ікони” вона звернулася до світової ЛГБТ-спільноти Європи та Америки, які несподівано вирішили підтримати ХАМАС. Для них дана написала великий пост у себе в Instagram. 

Дана намагається змінити думку світової ЛГБТ-співльноти про війну Ізраіля та палистини

З моменту вторгнення ХАМАС у Ізраіль Дана поставила проєкт на паузу

“Ви в курсі, що якщо ви випадково опинитеся на вулицях Гази, живим вам звідти не вибратися? Чи знаєте ви, що Хамас засуджує кожного ЛГБТК до смертної кари через повішення (якщо не гірше)? Чи розумієте ви, що Хамас не підтримує жодних прав жінок і ЛГБТК-спільноти і що до них не ставляться як до рівних? Якщо ви не засуджуєте Хамас, ви проти ЛГБТК, проти жінок і ПРОТИ СВІТУ. Завжди ласкаво просимо на гей-прайд у Тель-Авіві, який прийме вас із розпростертими обіймами”, — написала вона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *