Серга про корупційні скандали в Україні: Покарання мають бути максимально жорсткими. Я би різав руки

Покарання для чиновників за корупцію мають бути максимально жорсткими. Таку думку висловив український поет, музикант, телеведучий Микола (Коля) Серга, який у складі ЗСУ захищає Україну, в інтерв’ю головній редакторці інтернет-видання “ГОРДОН” Олесі Бацман.

Серга прокоментував скандал із колишнім військкомом Одеської області Євгеном Борисовим і схожі випадки.

“Обурює злість у першу чергу. Тому що ти розумієш, що відбувалося і що відбувається. А на противагу злості з’являється почуття, що раз усе це піднімається, значить, іде робота. Просто раніше це все було і було, не піднімалося. Продовжували робити так само всі, тому що розуміли, що є безкарність. Зараз іде прогрес потихеньку, і є надія, що він буде все більш і більш активним. Є надія, що будуть публічні покарання, будуть жорсткі покарання для тих людей, які поводяться таким чином під час війни. Я вважаю, що покарання мають бути максимально жорсткими”, – сказав він.

Музикант пояснив, яке покарання, на його думку, мають давати корупціонерам.

“Я б різав руки. Я вважаю, що практика Сінгапуру дуже ефективна. І незважаючи на статус, на твої відношення із цією людиною… Коли ти стаєш на шлях служіння державі, ти стаєш таким певним монахом, ти маєш розуміти, що вже перестаєш бути звичайною людиною… Ти маєш бути над матеріальними цінностями”, – сказав він.

ВІДЕО Відео: Алеся Бацман / YouTube Контекст:

Наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук звинуватив Борисова в корупції. За його словами, тоді військком придбав віллу в Марбельї для своєї матері-пенсіонерки й наприкінці 2022 року сам виїжджав туди на відпочинок майже на місяць. Окрім того, Мосійчук стверджував, що Борисов користується дорогою машиною, яку нібито завіз під виглядом гуманітарної допомоги.

Видання “Цензор.НЕТ” також писало з посиланням на свої джерела, що мати і дружина військкома “фактично є доларовими мультимільйонерами й володіють розкішною нерухомістю на одному з елітних курортів Іспанії в Марбельї”. Видання зазначало, що дружина Борисова Олександра почала займатися бізнесом одразу після того, як вийшла заміж за нього 2015 року, і має фірму з продажу одягу бренда Levi’s у двох торговельних центрах Києва і Львова.

3 травня ДБР повідомило, що відкрило кримінальне провадження щодо начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його прізвища не назвали, однак цю посаду тоді обіймав Борисов.

“Українська правда” 22 червня випустила розслідування, у якому йдеться, що сім’я Борисова під час війни придбала маєток в Іспанії тй автомобілі. Борисов у телефонній розмові із журналістом спочатку заявив, що його сім’я нічим в Іспанії не володіє. Але після того, як журналісти надали факти, Борисов заявив, що його дружина займається там роздрібною торгівлею, а сам він “не влазить у ці справи”. Окрім того, він сказав, що не знав, чи придбали члени його сім’ї нерухомість в Іспанії.

28 червня в оперативному командуванні “Південь” повідомили, що Борисова звільнили з посади. 4 липня на цю посаду призначили полковника Олександра Охріменка, який до цього був комбригом 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Борисова затримали 24 липня.

На тлі скандалу президент України Володимир Зеленський доручив перевірити військкомів у всіх регіонах України, “щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті”. Масові перевірки розпочали Національне агентство з питань запобігання корупції, ДБР, СБУ, Нацполіція.

Олеся БАЦМАН
головна редакторка

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *