Селін Діон вперше розповіла про боротьбу зі своєю хворобою: не може контролювати м’язи обличчя

Виконавці хіта My Heart Will Go On діагностували невиліковне рідкісне захворювання синдром м’язової скутості. Артистка дізналася про недугу у грудні 2022-го, через що була змушена скасувати світовий тур. З того часу Селін почала боротьбу із хворобою і почала вести закритий спосіб життя.

Нещодавно Діон уперше за довгий час розповіла про те, що їй довелося пережити. 55-річна співачка зізналася, що на цьому етапі кожен день її життя пов’язана з подоланням труднощів.

«Останні два роки були для мене випробуванням – я усвідомлювала свій стан і вчилася з ним жити, керувати й не дозволяти йому визначати мене», – заявила попзірка.

Я усвідомлювала свій стан

Я усвідомлювала свій стан

Артистка зазначила, що дуже сумує за сценою та своїми відданими глядачами.

«Через те, що шлях до відновлення моєї співочої кар’єри затягнувся, я зрозуміла, як сильно мені не вистачало можливості бачити прихильників. Під час своєї відсутності я вирішила, що хочу задокументувати цю частину свого життя, спробувати підвищити поінформованість про це маловідоме захворювання, допомогти іншим, хто має такий же діагноз», – повідомила Селін в особистому блозі.

Співачка зробила важливу заяву. Вона вирішила зняти документальний фільм під назвою «Я є: Селін Діон». Артистка розпочала зйомку стрічки під час своєї боротьби зі своїм захворюванням.

Співачка знімає фільм

Співачка знімає фільм

Наприкінці 2023 року з’явилася інформація, що Селін не може контролювати м’язи обличчя. Сестра співачки розповіла про її стан. Клодетт запевнила, що Діон дотримується всіх прописаних заходів лікування.

Синдром м’язової скутості – рідкісний аутоімунний руховий розлад. Він вражає центральну нервову систему та проявляється неконтрольованими хворобливими спазмами м’язів. Люди, які страждають на цю недугу, можуть перетворюватися на «живі статуї», через що їм важко рухатися і говорити.

Боротьба з тяжким захворюванням триває

Боротьба з тяжким захворюванням триває

Неврологічний розлад змушує організм атакувати власні нервові клітини. Найчастіше пацієнти, у яких діагностують синдром, – жінки.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *