Репутація впала до нуля: після підробленого фото Кейт Міддлтон Кенсінгтонський палац отримав статус ненадійного джерела

Яскравий конфуз Кейт Міддлтон та принца Вільяма іншим часом міг би залишитися непоміченим. Але не зараз, коли до Кейт прикута підвищена увага через довгу відсутність на публіці, а світові фотоагентства посилюють контроль через можливості штучного інтелекту. Одне з них повідомило, що апарат Кейт Міддлтон і принца Вільяма після скандалу з підробленим фото не розглядається як авторитетний партнер.

«Кенсінгтонський палац більше абсолютно не є надійним джерелом інформації після відредагованої фотографії Кейт Міддлтон. Як і у всьому іншому, коли вас підводить джерело, планка підвищується», – повідомив в ефірі програми BBC «Медіа-шоу» директор із глобальних новин агентства AFP Філ Четвінд.

Зміни внесли й в соцмережу, в якій королівська сім’я оприлюднила відфотошоплений кадр. Там з’явився пояснювальний напис: «Відредаговане фото/відео. Те саме відредаговане фото було перевірено незалежними експертами з перевірки фактів в іншій публікації».

Підробка не залишилася непоміченою

Підробка не залишилася непоміченою

Фото було опубліковано у День матері, який святкували у Великобританії 10 березня. На ньому Кейт Міддлтон позувала разом із трьома дітьми – 10-річним Джорджем, 8-річною Шарлоттою та 5-річним Луї. Знімок мав утихомирити розмови з приводу місцеперебування Кейт Міддлтон, адже в палаці Кенсінгтон пояснили, що його зробив принц Вільям незадовго до публікації. Однак уважні користувачі помітили на ньому безліч дивно – він мав такий вигляд, ніби його зліпили з різних кадрів. В результаті все вилилося в ще більший скандал.

Кейт Міддлтон вміє користуватися фоторедакторами

Кейт Міддлтон вміє користуватися фоторедакторами

Associated Press, Reuters та інші найбільші фотобанки видалили зображення, посилаючись на свою редакційну політику, за якою агенції публікують лише оригінальні зображення. При цьому чиновники Кейт Міддлтон та принца Вільяма, попри наполегливі запити, відмовилися надавати вихідний кадр, що посилило чутки про те, що його було змінено у фотошопі. Невістка короля визнала це і вибачилася.

Пара відмовилася надати оригінальний кадр

Пара відмовилася надати оригінальний кадр

І Гаррі з Меган – туди ж

Герцоги Сассекські заявили, що ніколи б не опинилися в подібній ситуації, бо їх би розтоптали за подібну провину. В оточенні Меган Маркл повідомили, що вона має гостре око і підвищену увагу до деталей, тому вона не допустить такого конфузу, як Кейт Міддлтон.

Однак опальну пару королівської родини вкотре викрили у нещирості. Колишній американській актрисі та британському принцу пригадали фото, яким вони оголосили про те, що чекають на другу дитину у 2021 році. На знімку Меган лежала з животиком, що помітно округлився, на газоні, в той час, як принц Гаррі сидів поруч і з усмішкою гладив її по волоссю. Кадр зробив близький друг пари Місан Гарріман.

Місан Гарріман та Меган Маркл

Місан Гарріман та Меган Маркл

У подкасті Private Passions на BBC Radio 3 лондонський фотограф розповів, що знімок було зроблено віддалено, оскільки це сталося у розпал пандемії коронавірусу, коли Місан знаходився в іншому місці.

Фотограф використав технологію, яка дозволяла йому спілкуватися з герцогами, розповідаючи їм, як позувати, та натискав на спуск у потрібний час. Мало того, він зізнався, що суттєво змінив фото, щоб воно виглядало більш епічно – додав розкішну вербу на задньому плані.

Розкішний задній план

Розкішний задній план

Королівський експерт Анджела Левін після цього звинуватила герцогів Сассекських у лицемірстві.

«Герцоги Сассекські та їхня команда – величезні лицеміри. На їхній фотографії було сфабриковано дерево, щоб створити особливий фон. Тоді як вони сміють говорити щось про Кейт?!» – цитує The Sun письменницю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *