Помилка букмекерів на Євробаченні: список країн, що програли, мав бути іншим

У шведському місті Мальме відбувся перший півфінал пісенного конкурсу “Євробачення 2024”. З 15 країн, які претендували на кваліфікацію, лише 5 не всміхнулась вдача. Для артистів цих делегацій участь в конкурсі закінчилась на самому початку. На щастя, українки Alyona Alyona та Jerry Heil не в їхній компанії.

Альона Савраненко та Яна Шемаєва пройшли до фіналу, який відбудеться вже цієї суботи, 11 травня. Їхня композиція Teresa & Maria, як і інші 25 треків, почує весь світ у прямому ефірі. Втім, п’ять делегацій вже можуть пакувати валізи та повертатися додому – за них проголосувала менша кількість глядачів. Йдеться про Молдову, Польщу, Ісландію, Австралію та Азербайджан.

Цього разу букмекери зробили дві хиби: до фіналу пройшла Словенія та Сербія, хоча мали Польща та Австралія. У польської співачки Luna так і взагалі були 82% шансів на вихід у фінал проти, наприклад, 37% словенки Raiven. Втім глядачі зробили свій вибір. Інших невдах букмекери вгадали. Авжеж, в соцмережах почались активні обговорювання з цього приводу.

Таким був прогноз від букмекерів на перший півфінал

Таким був прогноз від букмекерів на перший півфінал

Австралія, Electric Fields

Електронний дует показав приголомшливу сценічну гру, але не зміг завоювати телевізійну аудиторію. Програш вокаліста Заачаріахи Філдінга та клавішника Майкла Росса безсумнівно стане точкою роздуму щодо майбутнього Австралії на “Євробаченні”. Цього року конкурсна пісня One Milkali (One Blood) була двома мовами: англійською (офіційна на континенті) та однієї з мов аборигенів. До речі, на сцену також вийшов представник корінного населення материка.

Австралія бере участь в конкурсі з 2015 року і це вперше, коли вона не кваліфікувалася до фіналу. Найкращий результат був 2016-го (коли перемогла Джамала) – друге місце.

Польща, Luna

Артистка вийшла на сцену одразу після України. Перед цим в соцмережах розгорівся скандал: деякі поляки закликали не голосувати за нашу країну. Причиною стала згадка відео, в якому ще кілька місяців тому Jerry Heil співала конкурсну пісню в одязі, в якому згадувалося прізвище Степана Бандери. Для багатьох поляків – він ворог.

Щодо ж виступу співачки Luna, то він запам’ятався яскравими декораціями та активним переміщенням артистки та її балету. Втім ані це, ані біти в треку не допомогли країні потрапити до фіналу. Польща бере участь в Євробаченні з 1994 року. Тоді вона й показала найкращий результат – друге місце. Втім фіаско в Мальме стало ювілейним – вдесяте країна не може кваліфікуватися до фіналу, що є одним з антирекордів.

Молдова, Наталія Барбу

Співачка з сусідньої країни вирішила вдруге підкорити конкурс. Наталія вже представляла Молдову на “Євробаченні” у 2007 році, яке проходило у Фінляндії. Тоді вона посіла високу десяту позицію. А зараз навіть не пройшла до фіналу. На сцені Барбу була одна – можливо це і стало фатальною помилкою. Втім, єврофани з букмекерами також не оцінили її виступ ще до прямого ефіру.

Другий рік поспіль не проходять до фіналу представники Азербайджану та Ісландії. Подібна невдача була з їхніми делегаціями в англійському Ліверпулі. Єврофани з Азербайджану активно обговорюють подібний результат та наголошують – можливо країні краще відмовитися від участі в конкурсі, як це зробила 2013 року Туреччина. Річ у тому, що з кожним “Євробаченням” на сцені стає все більше постановок за участі представників ЛГБТ-спільноти. А цього року так і взагалі ірландка викликала диявола на сцені. Що для мусульманської країни – неприпустимо.

Зазначимо, що Україна є єдиною країною, яка вже як 20 років кваліфікується до фіналу “Євробачення”. Що є своєрідним рекордом. Лише двічі наша країна не брала участь в конкурсі: 2015 року (через війну) та 2019-го (тоді Maruv відмовилась їхати на “Євробачення” через реакцію суспільства щодо її гастролей у РФ).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *