На фільмах Marvel можна ставити хрест: всесвіт гублять гучні провали

Обсяги виробництва кіностудії Marvel мають різко скоротитись. Це пояснюється тим, що Disney планує “більше зосередитися на якості” своїх ключових франшиз після низки гучних провалів у прокаті. Тепер на шанувальників чекає “максимум до трьох серіалів на рік”.

Голлівудський гігант скорочує виробництво кінематографічного всесвіту Marvel, випуск якого в останні роки збільшився, оскільки Disney зробив дорогу спробу конкурувати з Netflix, пише The Guardian. Потікові розважальні сервіси Disney, Disney+ і Hulu, несподівано отримали прибуток в останньому кварталі: вперше компанія заробила гроші на своєму дорогому прориві потокового мовлення. Однак акції Disney різко впали у вівторок на 10% під час ранкових торгів у Нью-Йорку, після того, як Disney+ не вдалося залучити стільки підписників, скільки очікували аналітики, а ширший прогноз прибутку компанії також не виправдав очікувань.

“Я старанно працював зі студією, щоб скоротити обсяги виробництва і більше зосередитися на якості”, – сказав аналітикам Уолл-стріт Боб Айгер, генеральний директор Disney. “Це особливо вірно щодо Marvel”.

Мультфільм

Мультфільм “Головоломка 2”

Низка нещодавніх високобюджетних фільмів Діснея, у тому числі “Чудеса”, “Індіана Джонс і циферблат долі”, “Бажання” та “Особняк з привидами”, минулого року зазнали невдачі, що підкосило зіркову репутацію “Чарівного королівства” в прокаті. Але Айгер, ветеран-керівник, якого викликали після відставки, щоб організувати реструктуризацію Disney, у вівторок заявив, що він “прекрасний” з приводу списку майбутніх релізів.

Фільм

Фільм “Дедпул та Росомаха”

Найближчими місяцями сюди увійдуть сиквели, у тому числі “Головоломка 2” від Pixar, “Моана 2” і “Дедпул і Росомаха” від Marvel. Ще один сіквел, “Королівство планети мавп”, з’явиться у кінотеатрах пізніше цього тижня. 

“Моана 2”

Після “Дедпула та Росомахи” студія випустить фільми “Капітан Америка: Про чудовий новий світ”, “Громовержці”, “Фантастична четвірка” та “Блейд” у 2025 році. Стрічки виходитимуть у лютому, травні, липні та листопаді відповідно. А після них у компанії активно займуться виробництвом нових “Месників”.

“Королівство планети мавп”

“Інтелектуальна власність Діснея не має собі рівних”, – сказав Айгер, додавши, що він задоволений балансом оригінальних та подальших фільмів компанії. “Сіквели мають велику цінність, оскільки вони є частиною “відомих” франшиз, які обходяться дешевше на ринку”.

Цікаво, що загальний прибуток Disney зріс на 1% до $22,1 млрд за три місяці до 30 березня, чому сприяли високі показники його тематичних парків і курортів. А прибуток до оподаткування впав на 69% – до $657 млн.

І хоча розважальні потокові сервіси Disney вперше вийшли на рівень беззбитковості, отримавши операційний прибуток у розмірі $47 млн у порівнянні зі збитком у $587 млн роком раніше, вони все ж підготували інвесторів до “слабших” результатів у поточному кварталі.

“Ми весь час заявляли, що наш шлях до прибутковості [потокове мовлення] не буде лінійним”, – сказав Айгер, який стверджував, що найближчими роками це стане “драйвером зростання”.

До того ж, Disney+ готується розпочати боротьбу з розголошенням паролів. А згодом він також почне показувати прямі трансляції спортивних змагань у рамках обмеженого партнерства з ESPN, спортивною мережею Disney.

“Компанія була “натхнена” недавніми успіхами Netflix, який відновив зростання, частково орієнтуючись на користувачів, які використовують спільні облікові записи, і переконуючи їх почати платити за передплату”, – додав Айгер. “Netflix багато в чому є золотим стандартом потокового мовлення”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *