Під час візиту принца Гаррі на батьківщину його підтримали лише два родичі: хто і чому

Як і обіцяв, Гаррі прилетів до Лондона. 8 травня 2024 року у столиці Великобританії відбулася урочиста служба на честь 10-річчя «Ігор Нескорених». Це дуже важливий проєкт, від початку до кінця придуманий і створений молодшим сином принцеси Діани. У його рамках відбуваються міжнародні змагання військовослужбовців, які отримали поранення та інвалідність на полі бою.

«Під час поїздки на “Ігри воїнів” до США у 2013 році Його Королівська Високість герцог Сассекський на власні очі побачив, як сила спорту може допомогти фізично, психологічно та соціально тим, хто страждає від травм та хвороб», – йдеться на офіційному сайті «Ігор Нескорених» про історію їхнього створення.

Гаррі у Лондоні

Гаррі у Лондоні

Там також зазначається, що саме надихнувшись американськими Warrior Games, принц Гаррі вирішив заснувати міжнародний аналог Invictus Games.

Починав він за підтримки всієї королівської родини, після весілля супроводжувала його Меган Маркл. Але цього разу до Лондона він прилетів без неї. ЗМІ повідомляли, що ця поїздка може прокласти місток між родичами, які перебувають у сварці – і краще скандалістці Меган не бути в цей момент поруч. Але така потрібна для всіх Віндзорів зустріч не відбулася. Чарльз III відмовив молодшому синові в аудієнції через сильну зайнятість.

«Якби король захотів побачити Гаррі, він дуже легко знайшов би час. Ви не можете бути таким зайнятим, щоб не побачити свого сина», – сказав близький друг королівської родини Х’юго Вікерс.

Чарльз не захотів побачити молодшого сина

Чарльз не захотів побачити молодшого сина

Брат Вільям поїхав у дводенне турне до Корнуолла та на острови Сіллі. А Кейт Міддлтон, як передає The Mirror, була готова зустріти з Гаррі лише за однієї умови: якщо її про це попросить король. Але він, розуміючи важкий стан невістки, промовчав.

Кейт Міддлтон

Кейт Міддлтон

І все ж знайшлися родичі, яких принц зміг обійняти, – з маминого боку. Молодший брат покійної принцеси Діани Чарльз Спенсер та її старша сестра леді Джейн Феллоуз поспішили висловити свою підтримку та тепло зустріли племінника на службі у соборі Святого Павла.

Джейн Феллоуз і Чарльз Спенсер

Джейн Феллоуз і Чарльз Спенсер

Саме Гаррі, а не Вільям, завжди був особливо близьким зі Спенсерами. Вони підтримували його і під час навчання у Військово-Повітряному Корпусі, і на весіллі з Меган Маркл. Коли народився Арчі, брата Діани та її сестер перерахували в офіційному зверненні, яке сповіщало про поповнення у сімействі Сассекських.

При цьому й звичайні британці були раді знову бачити рудоволосого принца. Перед тим, як зайти до собору, Гаррі привітав їх, багатьом тиснув руки, з багатьма спілкувався.

Гаррі багатьом тиснув руки

Гаррі багатьом тиснув руки

У Лондоні Гаррі не затримувався – звідти він вилетів до Нігерії, де в нього заплановано низку зустрічей, пов’язаних з «Іграми Нескорених». І вже там до нього приєднається Меган Маркл, яка, за чутками, планує взяти із собою дітей Арчі та Лілібет.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *