ПЦУ затвердила перехід на новий календар

Помісний собор Православної церкви України 27 липня ухвалив рішення про перехід ПЦУ на новоюліанський календар. Про це на брифінгу за підсумками помісного собору ПЦУ, який відбувся в Софії Київській, повідомив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, його цитує “Укрінформ”.

“З 1 вересня цього року Православна церква України офіційно переходить на новоюліанський календар. Календарна комісія нашої церкви вже підготувала відповідний календар, щоб із практичного боку не було жодних перешкод”, – зазначив Епіфаній.

За його словами, до переходу на новий календар ПЦУ рухалася протягом останніх п’яти років.

“Зараз ми побачили, відчули й зрозуміли, що віряни готові до зміни календаря”, – наголосив митрополит.

Контекст:

Рішення про перехід на новий календар 24 травня ухвалив архієрейський собор ПЦУ.

Раніше, 6 лютого, глава УГКЦ Святослав (Шевчук) оголосив, що УГКЦ в Україні переходить на новий стиль для нерухомих свят “зі збереженням чинної Пасхалії”. Відповідне історичне рішення ухвалили за підсумками 93-ї сесії Архієрейського синоду УГКЦ в Україні.

Водночас для парафій або поодиноких громад, які “відчувають себе ще не готовими до такого кроку (за окремим благословенням єпархіального єпископа)”, синод УГКЦ постановив “залишити можливість літургійного життя за юліанським календарем на період до 2025 року божого”.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *