Останній пост його був про Залужного: на фронті загинув режисер серіалів Плут та Брат по крові

Повномасштабна війна, яку розв’язала Росія, продовжує забирати найкращих синів та доньок нашої країни. Під час виконання бойового завдання загинув режисер Костянтин Петрик. Про це Інформатор-Україна дізнався з соцмереж колег захисника та матері його сина, Анастасії Данильченко.

“Костя загинув під час виконання бойового завдання. Це непоправна втрата. Це діра в душі кожного хто його знав. Назавжди в строю. Всі подробиці пізніше. Зараз просто згадайте його і всіх хто віддав своє життя за нашу Свободу”, – написала Анастасія.

Смерть друга прокоментував колега Костянтина Петрика, кінематографіст Ельдар Магомедов. В його публікації було більше подробиць трагедії, яка обірвала життя захисника України.

“Костя працював у кінематографі другим режисером. Після повномасштабного вторгнення РФ, пішов добровольцем до Національної гвардії України, був командиром взводу. 27 травня, під час виконання бойового завдання, героїчно загинув, у запеклому бою, проти російських окупантів, біля селища Очеретино, Донецької області. В нього залишився восьмирічний син”, – написав Магомедов.

Петрик працював переважно над серіалами. В його фільмографії такі проєкти: “Ворон і Воробйов”, “Плут”, “Ангели”, “Брати по крові 2”, “Садівниця”, “Подорож до центру душі” та інші.

Захисник Костянтин Петрик до 24 лютого. Фото: Facebook/konst.petrik

Захисник Костянтин Петрик до 24 лютого. Фото: Facebook/konst.petrik

Остання публікація Костянтина Петрика

У своїх соціальних мережах, зокрема, Facebook, захисник України робив не так багато загальнодоступних публікацій. Остання з них датована 8 лютого. Саме тоді на офіційному сайті Офісу президента був опублікований указ про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. Петрик зауважив, що тоді багато хто розганяв в соцмережах зраду. Костянтин наголошував – більшість з дописів цивільних до армії не мають ніякого відношення.

“Беремо той факт, що військові, люди під наказом. Всі це розуміють, чи ні? Є Статут ЗСУ, якому підпорядковуються всі без виключення військовослужбовці Сил Безпеки та Оборони! І в цьому вся суть. Розшифровую: покричали що звільнили, поклянули, а хлопці та дівчата пішли на позиції! Пішли міняти хлопців та дівчат! Ні, не зрозуміти нікому, хто не ходив туди, що таке іти туди і бути там. То важливо… Пішов і воюєш. Історія розставить. Руки не опустяться. Вірте в ЗСУ. Вірте в НГУ, ДПСУ, СБУ, ТРО, МВС, ДСНС, в чорта лисого, мля. Руки не опускайте, бо втратимо державу. Виграємо – поговоримо, поплачемо, обнімемося, кіно знімемо про любов та Героїв”, – написав тоді сержант Петрик.

Костянтин Петрик під час захисту України. Фото: Facebook/konst.petrik

Костянтин Петрик під час захисту України. Фото: Facebook/konst.petrik

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *