Максим Галкін перейшов на українську через загибель дітей в Одесі: Дуже гірко від безсилля

В ніч на 2 березня російські війська атакували дронами Одесу. Один з “шахедів” влучив у багатоповерховий житловий будинок. Окупанти забрали життя 12 людей, серед яких 5 дітей. Росіяни вбили цілу родину – двох батьків-військових Олега та Тетяну Кравець та їхніх трьох дітей:10-річного Сергія, 8-річну Злату та 8-місячну Єлизавету. У своїх соцмережах на обстріл відреагував російський шоумен Максим Галкін, який в дитинстві кілька років прожив в Одесі.

Чи не вперше чоловік співачки Алли Пугачової зробив публікацію українською мовою. Її він доповнив фотографією двох жертв атаки окупантів: Анни Гайдаржі та 4-місячного сина Тимофія. Чоловік з дочкою дивом лишилися живими, перебуваючи у сусідній кімнаті.

“Одеса – це моє дитинство. В Одесі у школі я вивчав із першого класу українську мову. І ті знання про мову, які в мене залишилися досі, це також моє одеське дитинство. Та мені, напевно, можна дорікнути, що я не сумую публічно за всіма загиблими дітьми у світі. Але кожен удар по Одесі потрапляє у серце. Одеса, я всім серцем із тобою. Мої глибокі співчуття сім’ям загиблих. Дуже гірко від безсилля. Але суд божий ще ніхто не скасовував”, – написав Галкін.

Лише за дві години публікація Максима набрала понад 110 тисяч лайків. Їх зокрема поставили і представники українського шоу-бізнесу: співаки Павло Зібров, Віталій Козловський, акторка Лілія Ребрик, співачки Світлана Лобода, Віра Брежнєва, актор Тарас Цимбалюк, шоумени Анатолій Анатоліч, Слава Дьомін, дизайнер Андре Тан та багато інших.

      Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Максим Галкин (@maxgalkinru)

Користувачі соцмереж подякували Галкіну, якого у рф визнали так званим “іноагентом” за підтримку України та публічного засудження кривавих дій Кремля.

  • Це єдиний коментар від росіянина, який я побачивши про Одесу
  • Максиме, дякую, що не мовчите, ми вас поважаємо і цінуємо.
  • Ви до кінця може і не розумієте, що для нас українців означає вашу підтримку і співчуття. Завдяки вам розумію, що добрі, чуйні, розумні люди існують у білому світі.
  • Дякуємо вам, Максиме, за те, що залишились людиною. Нині це рідкість, як виявилося.
  • росія вбиває останній цвях у свою труну. Таке прощати не можна!

Авжеж чимало коментарів було й від росіян, які засудили виїзд Галкіна, Пугачової та їхніх дітей за кордон. Вони пригадали Максиму про “бомбили Донбас дев’ять років” та загиблих дітей в секторі Гази. Мовляв, шоумен не коментує це. Зазначимо, зіркова родина не підтримала повномасштабну війну в Україні та переїхали до Ізраїлю. Після початку війни і там, знаменитості поїхали на Кіпр. Водночас 47-річний Галкін виступає за кордоном (в деяких країнах йому цього зробити не дають через політичну позицію Максима), відкрито засуджує путіна та його оточення.

Максим Галкін з родиною в Ізраїлі

Максим Галкін з родиною в Ізраїлі

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *