Лавровий лист у домашньому господарстві: 5 способів використовувати, про які ви не здогадувалися

Лавровий лист – надзвичайно популярна пряність, без якої не може обійтися жодна господиня. На кухні він практично незамінний – ціла низка страв з додаванням такого листа набуває особливого впізнаваного смаку, пише Главред.

Але мало хто здогадується, що така приправа може використовуватися не лише в кулінарії, а й для вирішення багатьох побутових проблем, покращення здоров’я, очищення оселі від негативної енергетики та у багатьох інших випадках. Главред розкаже про 5 способів, як використовувати лавровий лист, про які ви і не здогадувалися.

Чай з лавровим листом

Напевно спершу вас здивує подібна ідея застосування популярних прянощів. Проте не варто дивуватися. Як тільки ви приготуєте і спробуєте такий чай, а також дізнаєтеся, чим корисний чай з лавровим листом, то ваше здивування зміниться захватом.

Спробуйте приготувати напій з іван-чаю, лаврового листа і кориці. У напою буде незвичайний смак і дивовижний аромат. Потрібно взяти дві-три столові ложки іван-чаю, два лаврові листочки, одну паличку кориці. Прянощі залити 0,8 л води і прокип’ятити упродовж 2-3 хвилин. Дати настоятися 5 хвилин. Після цього додати іван-чай і залишити ще ненадовго настоюватися. Можна пити як гарячим, так і холодним. За бажання можна додати трішки цукру чи меду.

Іван-чай корисний для травної, серцево-судинної нервової та сечостатевої систем. Крім цього, він підвищує імунітет. У той же час лавровий лист є природним антисептиком, який має протизапальні властивості, а також має знеболюючий ефект. Також така чудова пряність допомагає очистити організм від токсинів, шлаків і солей.

Боротьба з запахами

Оскільки лавровий лист має специфічний запах, то його можна використовувати для боротьби з неприємними ароматами вдома. Наприклад, раніше Главред розповідав, для чого у взуття кладуть лавровий лист, а також про те, навіщо лавровий лист у туалеті. Як і в першому, так і в другому випадку ця пряність буде боротися з неприємними запахами.

Для того, щоб покращити запах взуття, достатньо буде час від часу на ніч класти всередину кілька таких листочків, а вранці виймати їх. Якщо ви шукаєте спосіб, як покращити запах у туалеті, то можна почепити там кілька зв’язаних лаврових листочків.

Боротьба з жучками в крупах

Також багатьох здивує, навіщо класти лавровий лист у крупу. Насправді це чудовий спосіб, як позбутися жучків у крупах. Ця універсальна пряність відлякує різних жучків, які можуть “поселитися без дозволу” у вашій крупі – вони не люблять подібних різких запахів. Тому після купівлі круп варто покласти у ємності, де ви їх будете зберігати принаймні по одному такому листочку.

Добриво для кімнатних рослин

Якщо ви шукаєте, чим підгодовувати квіти вдома, то і тут не оминайте увагою лавровий лист. Домашні кімнатні рослини оцінять вашу турботу, якщо ви приготуєте настій з лаврового листа і підливатимете їх ним.

Щоб приготувати такий настій, залийте 4 лаврових листочки одним літром гарячої (близько 70 градусів) води. Краще робити це у банці, щоб закрити її кришкою і не дати випаруватися корисним ефірним оліям. Розчин має настоятися 3-4 години. Таке підживлення варто використовувати не частіше, ніж раз на місяць.

Знищення шкідників в теплиці

Деякі дачники палять лавровий лист в теплиці для того, щоб позбутися шкідників. Справа у тому, що ефірні олії, які корисні для людини, відлякують хвороботворні мікроорганізми та різних шкідників, які можуть знищити урожай.

Топ-новини зараз:

• Дощі та грози охоплять майже всю Україну: прогноз погоди на 26 травня
• Любовний гороскоп на червень: для кого місяць буде наповнений емоціями
• "Довбаний невдаха", – Хейні грубо образив Ломаченко
• Головні ознаки порчі у квартирі: перевірте своє житло

Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *