Круті фільми, які можуть отримати Оскар у 2025 році

У березні 2024 року відгриміла чергова церемонія нагородження «Оскаром». Здавалося б, можна розслабитися щонайменше на пів року, поки новий кіносезон повністю розхитається. Але журналістам BBC Culture не сидиться на місці, тому вони склали список фільмів, які з високою ймовірністю можуть претендувати на «Оскар-2025».

«Види доброти»

Емма Стоун знову виконала головну роль у фільмі нестандартного, але дуже оригінального режисера Йоргоса Лантімоса, який зняв з акторкою «Фаворитку» та «Бідолашні створіння». Стоун отримала за свою роль Белли Бакстер «Оскар», і ось уже незабаром після церемонії нагородження вийшов трейлер їхнього нового спільного фільму.

«Види доброти» – це антологія з декількох історій, події яких ще тримаються в деякій таємниці. Фільм продюсує компанія Searchlight pictures (вона ж 20 century FOX у минулому), а вийти у кінотеатрах він має у червні.

«Види доброти»

«Види доброти»

 «Моана 2»

Пригодницький мультфільм почнуть показувати у закордонних кінотеатрах 27 листопада – через вісім років після релізу першої частини, яка зібрала у прокаті понад 680 мільйонів доларів. Сюжет сиквелу розповість про те, як головна героїня отримує загадкове послання від своїх предків, і в компанії напівбога Мауї вирушає у небезпечну подорож у далекі води Океанії.

Режисером продовження виступить Дейв Деррік-молодший. Над саундтреком працюють лауреати премії «Ґреммі» Ебігейл Барлоу та Емілі Бер. У створенні музики до стрічки також беруть участь Опета Фоа’ї та Марк Манчіна.

«Моана 2»

«Моана 2»

«Гладіатор 2»

Рідлі Скотт повертається до свого культового фільму через 25 років. Нова історія присвячена Луцію (Пол Мескаль), сину персонажа Конні Нільсен, і розгортатиметься через чверть століття після подій першої частини. Луцій – племінник римського імператора Коммода (Хоакін Фенікс), якого вбив генерал Максимус (Рассел Кроу). Сценарій до сіквела «Гладіатора» написав автор «Топ Ган: Меверік» Пітер Крейг, він же працював над «Наполеоном» та «Всіма грішми світу» Скотта.

«Гладіатор 2»

«Гладіатор 2»

«Дивний»

Лука Гуаданьїно відомий своїм гей-романом про дорослішання «Клич мене своїм ім’ям», який отримав «Оскар» за найкращий адаптований сценарій у 2018 році. Новий фільм італійського режисера «Претенденти» вийде у прокат у квітні. У цьому року за ним піде «Дивний», адаптація роману Вільяма З. Берроуза. Деніел Крейг зіграє американця, який біжить із Нового Орлеана до Мехіко після арешту за наркотики у 1950-х роках і стає одержимим колишнім військовослужбовцем ВМС США, якого грає Дрю Старкі. Чергове нагадування про те, що Крейг – це більше, ніж просто Джеймс Бонд. Кінокритики впевнені, що цей фільм зробить із Крейга претендента на премію «Оскар» за найкращого актора.

Деніел Крейг

Деніел Крейг

«Носферату»

Це не типовий різдвяний фільм, але він приурочений до сезону нагородження. Білл Скашгорд грає вампіра з кігтистими пальцями графа Орлока. Лілі-Роуз Депп грає Еллен Хаттер, жінку, якою він одержимий, а Ніколас Холт – її чоловіка. Крім того, до акторського складу входять Аарон Тейлор-Джонсон, Емма Коррін та Віллем Дефо. Цей історичний фільм містить відлуння класичного фільму Ф. В. Мурнау 1922 року з Максом Шреком та блискучого рімейку Вернера Херцога 1979 року з Клаусом Кінскі. Але режисер Роберт Еггерс обов’язково продемонструє своє звичайне сміливе бачення та приголомшливі візуальні ефекти.

«Носферату»

«Носферату»

«Бліц»

Американська та ірландська актриса Сірша Ронан, зірка проєктів «Мили кістки», «Маленькі жінки», «Бруклін», зіграє одну з центральних ролей у майбутній стрічці «Бліц» від «оскароносного» режисера Стіва Макквіна («12 років рабства», «Голод»). Масштабна військова епопея, виробництво якої було анонсовано ще у листопаді 2021-го, знімається спеціально для Apple TV+.

Сюжет розповідає про події 1940-1941 років. Жителі Лондона переживають бомбардування, яке отримало назву «Лондонський бліц». Авіаудари тривають кілька місяців, з вересня до травня. Героїня Ронан разом з іншими рятується від нальотів гітлерівської Німеччини.

Стів Макквін

Стів Макквін

«Урок фортепіано»

«Урок фортепіано» – екранізація однойменної п’єси Августа Вілсона. Піттсбург, 1936 рік. Сім’я Чарльзов, як й інші, пожинає плоди Великої депресії. У їхньому будинку збереглася сімейна реліквія – старовинне фортепіано, візерунки на якому вирізав їхній предок, перебуваючи в рабстві.

Продюсером фільму виступив Дензел Вашингтон, режисером – син продюсера Малкольм Вашингтон, виконавцем головної ролі – ще один син Джон Девід Вашингтон. Вийшов сімейний проєкт на тему расизму та готовності на все заради просування кар’єрними сходами.

Джон Девід Вашингтон та Дензел Вашингтон

Джон Девід Вашингтон та Дензел Вашингтон

«Фуріоса: Хроніки Божевільного Макса»

Новий фільм «Фуріоса: Хроніки Божевільного Макса» є приквелом культового постапокаліптичного бойовика «Божевільний Макс: Дорога люті». Дія розгортається за багато років до подій оригінального фільму і розпоповідає про юність Фуріоси, головної героїні «Дороги люті». За сюжетом, Фуріос живе в матріархальному племені. Однак у певний момент її та її мати викрадає банда байкерів-мародерів на чолі із Жорстоким Дементусом. Фуріосі доводиться виживати серед викрадачів та шукати шляхи до втечі.

У фільмі покажуть також боротьбу за владу між Безсмертним Джо та Жорстоким Дементусом за контроль над Цитаделлю – останнім оплотом цивілізації у світі після глобальної катастрофи. Фуріоса опиняється у центрі цього протистояння. У головній ролі Фуріоси – Аня Тейлор-Джой. Також у фільмі зіграли Кріс Хемсворт та Том Берк.

«Фуріоса: Хроніки Божевільного Макса»

«Фуріоса: Хроніки Божевільного Макса»

«Клара та Сонце»

Літературне першоджерело оповідає про «штучного друга» Клару (Дженна Ортега), яка була створена, щоб допомогти одиноким людям. Андроїда купує мати (Емі Адамс) для своєї тямущої дочки-підлітка Джозі. Дівчинка в захваті від свого робота-друга, але водночас страждає від загадкової хвороби. Це історія про те, як Клара намагається врятувати Джозі та допомогти тим, хто її любить. З розвитком подій Клара дізнається про справжню силу людської любові.

Роман, написаний у жанрі фантастичної антиутопії, побачив світ у березні 2021 року, увійшовши до різних списків бестселерів.

Дженна Ортега

Дженна Ортега

«Джокер: Безумство на двох»

Спочатку «Джокер» замислювався як самостійний твір, без приквелів та сиквелів. Однак після успіху фільму у 2019 році режисер Тодд Філліпс сказав, що йому було б цікаво попрацювати над продовженням історії Джокера. Пізніше його позицію підтримав виконавець головної ролі Хоакін Фенікс. Зйомки розпочалися у грудні 2022 року та завершились у квітні 2023 року. За словами джерела, близького до проєкту, бюджет другого фільму виявився майже вдвічі більшим, ніж перший, він становив близько 150 мільйонів доларів.

Головні ролі у сиквелі «Джокера» виконають актор Хоакін Фенікс та співачка Леді Гага – перший повернеться до свого персонажа Артура Флека, а друга зіграє психіатра Харлін Квінзель (майбутню Харлі Квін).

«Джокер: Безумство на двох»

«Джокер: Безумство на двох»

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *