Кар’єру зірки серіалу Кадети в Росії перекреслив кіт: І я залишилася в Києві

Українська акторка театру та кіно Ольга Атанасова знімалася у багатьох серіалах, зокрема, “Папаньки”, “Дві матері”, “Різниця у віці”, “Обираючи долю”. У 2006-2007 роках грала роль Ксюші в популярному російському телесеріалі “Кадети” (в російській версії “Кадество”), яка зробила її відомою. Тоді вона була ще з дівочим прізвищем Лук’яненко. Після участі в цьому проєкті Ользі пропонували залишитися в Москві, але українка на це не погодилась.

Серіал був дуже популярний, проте він мав й пропагандистську ціль, бо створював привабливий образ російської армії. Про це і не тільки Атанасова розповіла в програмі “Точка опори”, яка виходить на державному телеканалі “Дім”.

“Я тільки нещодавно зрозуміла, що це була така агітація. Тоді я звісно цього не усвідомлювала. До цього я знімалась в проєкті, здається “Дідусь моєї мрії”, можу помилятися, де був той самий продюсер. Який вже потім запросив мене спробувати на роль Ксюші в “Кадети”. І авжеж я полетіла, захоплена сценарієм, мені подобалась моя героїня. На той час я бачила цікаву, романтичну історію. Тоді я, звісно, цього не усвідомлювала”, – зізналася Атанасова.

Ольга Атанасенко в молодості

Ольга Атанасова в молодості

Після успіху “Кадетів” молодій українській акторці пропонували залишитися в Росії. Втім переїжджати зірка, яка з 2002 року служить в київському театрі “На лівому березі Дніпра” не погодилась.

“Пропонували. Було дуже багато проєктів паралельно, але я завжди на той час обирала театр і свою країну. Я не хотіла там залишитися. Не було таких бажань. Зніматися – так. Тобто я приїхала, знялася і поїхала. Навіть був один проєкт, де мене затвердили на довгий якийсь період. Але там була така історія, що кота не можна було з собою взяти. Тому я не знімалась там. Якось так вийшло, що не хотіли мого кота, і я залишилася в Києві. Я подумала: будуть ще проєкти у мене вдома, і кіт у мене буде поруч”, – розповіла Атанасова.

У “Кадетах” знімався також російський актор Борис Корчевніков, який зараз веде пропагандистські програми на федеральних каналах. Зокрема, після початку повномасштабної війни він бра інтерв’ю в таких українських зрадниць як Ані Лорак (Кароліна Куєк) та Таїсії Повалій. За словами Ольги Атанасової, після 2014 року вона не спілкувалася з ним.

“Здається, що у нього щось з головою. А друга версія, що там просто гроші взяли гору. Я не спілкувалася з Борисом. Причому, вже після 2014 року мене запрошували на якусь програму, яку веде Борис. Декілька разів запрошували, але я не погодилась їхати”, – зізналась Ольга.

Атанасенко та путініст Корчевніков в серіалі

Атанасова та путініст Корчевніков в серіалі “Кадети”

В інтерв’ю Світлані Леонтьєвій Атанасова розповіла, що багато російських акторів після 2014 року приїжджали на зйомки в Україну і були в захваті від нашої країни. Після початку повномасштабної війни все змінилося.

“Дуже багато знімалися тут і раділи цьому. Вони всі завжди казали, що у нас найкращі умови, що у нас найкращі люди, що у нас такі всі добрі, що у нас в закладах так круто обслуговують, все так красиво. Багато з них навіть купували тут квартири, жили тут, знаходили тут кохання і ще щось. Тобто вони всі говорили, що тут краще”, – підсумувала акторка.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *