Ізраїль розлютив босів Євробачення назвою своєї конкурсної пісні – країні загрожує дискваліфікація

До участі Ізраїля на пісенному конкурсі “Євробачення-2024” вже тривалий час прикута увага мільйонів єврофанів. Тисячі артистів, переважно скандинавських країн, закликали Європейську мовну спілку (EBU) дискваліфікувати Ізраїль через війну в регіоні та складну політичну ситуацію. Втім EBU не планувало цього робити, аж поки не отримало конкурсну композицію від співачки Еден Голан. Її обрали представляти Ізраїль два тижні тому.

Виявляється, EBU розглядає можливість дискваліфікації ізраїльської пісні, яка в перекладі на українську називається “Жовтневий дощ” за зміст політичного контексту. Бо саме в цьому місяці стався терористичний напад ХАМАС та почалась війна в регіоні. Про це ізраїльському виданню YNET повідомили європейські джерела.

Наразі організатори вивчають зміст пісні, відзначаючи, що це конфіденційний процес, в якому беруть участь лише EBU та ізраїльська сторона. Згідно з правилами, мовні компанії мають надати свої пісні до 11 березня. Після чого, якщо пісня буде відхилена, можна буде внести зміни до тексту або вибрати нову композицію. В ізраїльській мовній корпорації заявили, що не поступатимуться EBU, навіть якщо це призведе до відсутності країни на конкурсі.

“Ізраїльська корпорація наполягає на своєму, зазначаючи, що не змінюватиме текст, попри наслідки”, – зазначає видання.

Переговори між ізраїльською стороною та організаторами “Євробачення” все ще продовжуються. Сам текст пісні поки не публікується, але, EBU не сподобалася назва. Водночас у Міністерстві культури та спорту Ізраїлю заявили, що у пісні “немає нічого політичного, а присутні нинішні почуття ізраїльського народу”.

Цьогорічний ізраїльський відбір на

Ізраїльський відбір на “Євробачення-2024”

Чимало питань досі й до представниці Ізраїлю на конкурсі. Більшість свого життя вона прожила в Москві, а тінейджером навіть виступала на відомому дитячому музичному фестивалі в окупованому Криму. Тоді Еден Голан буда на сцені зі співачкою Нюшею. А в росії виступала в дівочому гурті, який продюсував путініст Григорій Лепс. В одному з кліпів знімався пропагандист Філіп Кіркоров.

Також її батьки продовжують сплачувати податки у рф. В родини є бізнес в Москві. Зокрема мама Еден, Ольга (українка за походженням), має клініку. Щодо наявності громадянства рф та власного бізнесу у рф, молода співачка не розповідала. Після початку повномасштабної війни родина повернулась до Ізраїлю і про плани повертатися в росію поки що не розповідали.

Співачка Еден Голан, яка представляє Ізраїль на конкурсі

Співачка Еден Голан, яка представляє Ізраїль на конкурсі

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *