Я пам’ятаю, як тріснув мій череп: зірка фільмів Marvel понівечений після нещастя

Відомий голлівудський актор наразі святкує два дні народження. Джеремі ледь не загинув під колесами власної снігоприбиральної машини 1 січня 2023 року, коли допомагав розчищати дорогу поряд із власним будинком у Ріно штату Невада. Актор вийшов з кабіни, щоб визволити племінника, що застряг у снігу, але не поставив снігоприбиральник на ручник. В результаті машина покотилася та підім’яла під себе Реннера.

«Наїзд був хвилеподібним, бо там чотири секції шин із металевими гусеницями – вони затягували мене, як танк. Я пам’ятаю кожен рух. Я пам’ятаю, як тріснув мій череп. Машина тиснула на мене. Нерухливий об’єкт і нищівна сила, і щось має піддатися», – згадав Джеремі.

Я пам'ятаю, як тріснув мій череп. Фото: Getty Images

Я пам’ятаю, як тріснув мій череп. Фото: Getty Images

Актор фільму «Вітряна ріка» вперше продемонстрував свої шрами, позуючи для журналу Men’s Health топлес. Майже всі рани загоїлися і були відшліфовані, але залишилася масивна мітка під правою лопаткою. Реннер висловив подяку долі, оскільки все могло закінчитися набагато гірше.

«Слава Богу, мій череп не піддався повністю. У мене були зламані вилиця й очниця, моє око витріщилося. Я міг бачити своє ліве очне яблуко правим очним яблуком. Я кричав, намагаючись віддихатися», – повідомив актор.

Я кричав. Фото: Getty Images

Я кричав. Фото: Getty Images

Дворазовий номінант на премію «Оскар» розповів, що всі його зусилля в цей момент були зосереджені на тому, щоб дихати – під вагою снігоприбирача це було дуже тяжко.

«Важко використовувати м’язи живота, коли в тебе 14 зламаних ребер і пробито легеню. Тоді я цього не знав – мені просто треба було ковтнути повітря. Перші п’ять хвилин були присвячені тому, як я збираюся дихати… Я почав по-справжньому втомлюватися. Мій пульс частішає, частішає», – зазначив виконавець ролі Соколиного ока в кінематографічному всесвіті Marvel.

Джеремі пролежав нерухомо близько 45 хвилин, перш ніж до нього змогла пробитися бригада лікарів. На той час він був такий виснажений, що практично не подавав ознак життя. Все, про що думав Джеремі, це те, що він більше не зможе піднятися під’їзною доріжкою, щоб побачити рідних. На вертольоті актора доправили до реанімації найближчої клініки.

Не подавав ознак життя. Фото: Getty Images

Не подавав ознак життя. Фото: Getty Images

У актора було 38 переломів кісток, включаючи ребра, коліно, кісточки, таз, обличчя та руки, у нього діагностували колапс легені та прокол печінки. 12 днів він провів у реанімації між життям та смертю. Медикам вдалося врятувати Реннера. Він переніс безліч операцій та пройшов тривалий процес реабілітації. Його грудна клітка та одна очниця тепер утримуються на місці металевими пластинами, а до зламаної лівої гомілки довелося пригвинтити титановий стрижень.

«Прийняття душу, похід у туалет – все це було катастрофою. Ти мочишся у пластикову банку. Це було жахливо. Ось коли ти розумієш, що справи не мають значення. Довгий час я не міг митися, моє волосся стало дуже жирним і грубим, я смердів, але в мене були всі ці скріпки, які я не міг намочити, щоб не занести інфекцію. Я обтирався губкою», – цитує Daily Mail Джеремі.

Все це було катастрофою. Фото: Getty Images

Все це було катастрофою. Фото: Getty Images

Зараз Реннер щодня займається спортом за індивідуальним планом, щоб повернутись у колишню форму. Він отримав кілька ролей на телебаченні, включаючи серіал «Соколіне око» на Disney+, та продовжив зйомки у серіалі «Мер Кінгстауна». У травні 2024 року стало відомо, що Джеремі запросили до третього фільму знаменитої франшизи «Ножі наголо» Раяна Джонсона.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *