Фіналістка шоу Голос країни залучила Жадана для нового альбому

П’ятниця – традиційний день музичних прем’єр. Окрім нових пісень та кліпів артисти презентують платівки, над якими працювали не один місяць, а то й рік. Фіналістка 12-го сезону талант-шоу “Голос країни” (була в команді Олі Полякової), поп-рок співачка Марта Липчей випустила дебютний студійний альбом під назвою “Народжена в серпні”. До лонгплею увійшло 12 треків артистки. Про це Інформатор-Україна дізнався з соцмереж зіркової уродженки Рівного (але дитинство пройшло на Закарпатті).

Менеджмент Марти наголошує, що від пісні до пісні можна прослідкувати народження та зростання молодої української рок-зірки, формування її поглядів, принципів та характеру. Альбом має виняткову силу, а музика відображає відвагу, яку співачка знайшла всередині себе та якою готова ділитися з тими, хто її сьогодні потребує.

“Мій голос зазвучав у найскладніші часи для нашої країни, та це дало мені можливість зрозуміти, що я хочу транслювати у своїй творчості, кому я хочу присвячувати свої пісні. Вони про силу українців, про відвагу наших воїнів, про непрості випробування, які нам довелося проходити, про внутрішній вогонь кожного з нас, вони про мене”, – прокоментувала прем’єру Марта.

Назву альбому “Народжена в серпні” дала однойменна пісня, що увійшла до лонгплею, – друга потужна колаборація Марти Липчей та письменника, номінанта на Нобелівську премію, фронтмена гурту “Жадан і Собаки”, Сергія Жадана. За словами артистів, це композиція про сильну Україну. Титулований зірковий уродженець Харкову в цілому став співавтором чотирьох треків альбому: двох дуетних пісень “Говори” та “Народжена в серпні”, які вже встигли полюбитися слухачам, та нових – “Для тебе” та “Наші голоси”.

Свою колаборацію Марта та Сергій розсекретили восени минулого року на презентації пісні Липчей “На пристані”. Історія створення цієї композиції теж цікава. Марта написала музику, її почув Сергій і так народився текст.

“Знайшлися внаслідок нашої волонтерської роботи. Так сталося, що наші команди одночасно допомагали одному підрозділу. Це для нас стало моментом знайомства, а потім ідея співпраці виникла доволі органічно”, – зізнався Сергій Жадан.

На підтримку дебютного альбому “Народжена в серпні” в п’ятницю, 24 травня, відбудеться перший великий сольний концерт у Києві (арт-просторі V`YAVA), де Марта Липчей наживо заспіває свої хіти та нові пісні. Саме там вперше прозвучать усі треки альбому в живому виконанні разом з музикантами та у режисурі іменитої Каті Царик.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *