Фільм про Третю Штурмову, любовний трикутник Зендаї та таємниці світу моди: у кіно з 2 травня

Цього тижня в український прокат вийдуть шість стрічок, в тому числі документальний фільм про українських захисників. 

Суперники

Жанр: драма/мелодрама/спорт, країна – США

У головних ролях: Зендея, Майк Фейст, Джош О’Коннор

Чемпіон Турніру Великого шлему Арт Дональдсон (Майк Файст) зазнає серію поразок. Колись він був посереднім гравцем. Чемпіона з нього зробила його дружина Таші (Зендея). Тенісистка у минулому, нині вона присвятила себе тренуванню чоловіка. Аби він повернув собі жагу до перемог, Таші записує його до участі у турнірі Challenger. Зазвичай у ньому беруть участь початківці або гравці другого дивізіону. Однак для ситуації, що склалася у Арта, це буде доречно. Незадовго до змагань чоловік дізнається, що у турнірній сітці його суперником буде Патрік Цвейг (Джош О’Коннор), колишній коханець його дружини та його кращий друг.

Спортивну мелодраму “Суперники” зняв режисер Лука Ґуаданьїно, чотириразовий володар премій Венеціанського кінофестивалю. Для зйомок у фільмі Зендая впродовж трьох місяців займалася з професійним тенісним тренером. Зйомки розпочалися у травні 2022 року у Бостоні. Цьому передували кастинги, під час яких серед місцевих жителів шукали акторів масовки.

Ми були рекрутами

Жанр: документальний, країна – Україна

Це фільм-послання, документальний фільм поданий в художній формі. Фільм-мотивація та фільм-маніфест майбутнім рекрутам, а також для світової аудиторії, щоб зрозуміти, хто такі справжні герої сьогоднішніх днів. Воїни, які стоять на захисті світла! Фільм розкриває характери восьми бійців Окремої Третьої Штурмової Бригади. Розкриває їх не тільки як професійних військових, але і як людей, філософів, просто хлопців, які мають мрії про сім’ї та мирне життя в своїй країні.

Спадкоємець

Жанр: драма/трилер, країни – Франція, Канада, Бельгія

У головних ролях: Марк-Андре Гронден, Ів Жак, Летиція Ісамбер-Дені

У 30 років модельєр Елліас Барнес стає художнім керівником відомого паризького модного дому. Через надмірне хвилювання та високі вимоги, він починає відчувати біль у грудях. Несподівано його кличуть до рідного Монреаля, щоб організувати похорон батька. Там він виявляє, що, можливо, успадкував набагато більше проблем, ніж слабке серце.

Нарешті світанок

Жанр: драма/історія, країна – Італія

У головних ролях: Ребекка Антоначі, Лілі Джеймс, Джо Кірі

Римська кіностудія Чинечитта у 1950-х роках була однією з найпопулярніших у світі, за що її називали Голівуд на Тибрі. Часто тут знімали свої фільми американці, а для участі у масових сценах шукали акторів серед місцевих. На один з таких кастингів Мімоза (Ребекка Антоначі) потрапила випадково, за компанію зі старшою сестрою. Але саме її обрали для участі у зйомках. Велична Джозефіна Есперанто (Лілі Джеймс) особисто захотіла, щоб Мімоза брала участь у зйомках фінальної сцени. Того ж вечора юну дебютантку зірки першої величини захотіли бачити у своєму товаристві.

Історична драма “Нарешті світанок” – нова робота дворазового призера Венеціанського кінофестивалю, режисера та сценариста Саверіо Костанцо (“Моя геніальна подруга”). На римській кіностудії Чинечитта, де відбуваються події фільму, знято понад 3000 фільмів, 90 з яких було номіновано на “Оскар” і 47 з них його отримали. Починаючи з 2009 року частину кіностудії переоблаштували на тематичний парк відпочинку.

10 життя

Жанр: комедія/мультфільм/сімейний, країни – Велика Британія, Канада

У головних ролях: Мо Гілліган, Сімон Ешлі, Софі Оконедо

Беккет (Мо Гілліган) був маленьким беззахисним кошеням, коли мало не загинув. Його врятувала Роуз (Сімон Ешлі) та забрала жити до себе. Відтоді Беккет став геть іншим – сміливішим, впевненішим у собі та, звісно, огряднішим. Незмінними лишилися лише його впізнавані різнокольорові очі. Кіт був впевнений у тому, що вся увага та любов Роуз налижить лише йому. Тож коли дівчина почала дбати не лише про нього, Беккет втнув дещо необачне. Як результат він витратив відведені йому 9 життів. Аби повернутися до улюбленої хазяйки він знову потрапить на землю, але це буде зовсім не те життя, до якого він звик.

Комедійний сімейний мультфільм “10 життя” створено спільно Великою Британією та Канадою на монреальській студії L’Atelier Animation. Режисер та сценарист проекту – Крістофер Дженкінс, кар’єра якого починалася у Walt Disney Pictures. У якості аніматора ефектів він працював над багатьма мультфільмами студії, серед яких “Русалонька” та “Король Лев”.

Дивотріп (ArtHouse Traffic)

Жанр: драма/комедія, країна – США

У головних ролях: Талія Райдер, Ерл Кейв, Саймон Рекс

Ця стрічка – режисерський дебют незалежного оператора Шона Прайса Вільямса за сценарієм знаного кінокритика Ніка Пінкертона. Ліліан потрапила у Вашингтон зі шкільною екскурсією. Відокремившись від однокласників, дівчина рушає у власну мандрівку містами й лісами східного узбережжя США. У своїй подорожі сучасною Америкою дівчина зустрічає різних людей, що називають цю країну своєю домівкою: від прихильників вищості білої раси та ісламських радикалів до неопанків.

Ціну квитків, розклад сеансів в кінотеатрах вашого міста можна подивитися тут:

Мультиплекс
Планета Кіно
Контрамарка
Кіноафіша

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *