Другий півфінал Євробачення: які країни виступають, прогнози букмекерів та де дивитися

Вже сьогодні, в четвер 9 травня, пройде прямий ефір другого півфінал “Євробачення 2024”. На сцену стадіону Malmö Arena (Мальме, Швеція) вийдуть 19 учасників пісенного конкурсу, 16 з яких змагатимуться на вихід у фінал (пройде в суботу, 11 травня). Україна вже кваліфікувалась під час першого півфіналу.

Крім 16 учасників, які боротимуться за вихід у фінал глядачі також побачать повні виступи трьох країн “Великої п’ятірки” (відразу проходять у фінал): Франції, Іспанії та Італії.

Порядок виступів учасників

  1. Австрія: Kaleen – We Will Rave
  2. Албанія: BESA – TITAN
  3. Бельгія: Mustii – Before the Party’s Over
  4. Вірменія: LADANIVA – Jako
  5. Греція: Marina Satti – ZARI
  6. Грузія: Nutsa Buzaladze – Firefighter
  7. Данія: SABA – SAND
  8. Естонія: 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
  9. Ізраїль: Eden Golan – Hurricane
  10. Латвія: Dons – Hollow
  11. Мальта: Sarah Bonnici – Loop
  12. Норвегія: Gåte – Ulveham
  13. Нідерланди: Joost Klein – Europapa
  14. Сан-Марино: MEGARA – 11:11
  15. Чехія: Aiko – Pedestal
  16. Швейцарія: Nemo – The Code

      Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Eurovision Song Contest (@eurovision)

Ведучими шоу, як і в першому півфіналі, будуть популярна телеведуча Петра Меде та акторка Малін Акерман. Також в інтервал-актах виступлять зірки “Євробачення” минулих років. Єлена Папарізу, Сертаб Еренер і Шарлотта Переллі спробують залучити до співу весь світ через The World’s Biggest Sing-Along. Також організатори анонсували музичний виступ Петри Меде під назвою We Just Love Eurovision Too Much.

Де дивитися другий півфінал

За пів години до показу другого півфіналу, о 21:30, на телеканалі “Суспільне Культура” розпочнеться трансляція програми “Передшоу. Пісенний конкурс Євробачення 2024”. Ведучими нового епізоду будуть Тімур Мірошниченко та співачка, музична продюсерка Нацвідбору на “Дитяче Євробачення-2023” Світлана Тарабарова.

Пряма трансляція другого півфіналу “Євробачення 2024” розпочнеться на телеканалі “Суспільне Культура” о 22:00. Коментуватиме шоу Тімур Мірошниченко – незмінний голос пісенного конкурсу в Україні. Для забезпечення інклюзивності відеотрансляція буде супроводжуватись перекладом жестовою мовою. Перекладачками розмовних студій другого півфіналу будуть Ірина Сколотова та Юлія Порплік. За адаптацію пісень вдруге відповідатимуть Анфіса Болдусєва та Лада Соколюк. Окрім телеканалу “Суспільне Культура”, радіо “Промінь” та діджитал- майданчиків “Суспільного Мовлення” (організатори конкурсу в Україні) трансляцію можна дивитися на офіційному YouTube-каналі “Євробачення”.

Прогнози букмекерів

За попереднім рейтингом, у фінал мають пройти представники Нідерландів, Швейцарії, Греції, Ізраїлю, Вірменії, Норвегії, Грузії, Бельгії, Австрії та Естонії. За даними букмекерських контор не кваліфікуються Данія, Сан-Марино, Албанія, Чехія, Мальта та Латвія. Зазначимо, що в день проведення другого півфіналу будуть посилені заходи безпеки в Мальме. Причина – численні протести пропалестинських жителів міста та гостей конкурсу. Вони виступають проти участі в “Євробаченні 2024” Ізраїлю. Співачку Еден Голан вже засвистали на Malmö Arena під час репетицій.

Важливо: Україна не голосує під час другого півфіналу. Наша країна зможе зробити це вже у фіналі. Не можуть віддати свої голоси і жителі країн, які брали участь в першому півфіналі. Такі правила діють для об’єктивізації результатів. Втім, українці за кордоном зможуть проголосувати. Інформація про це з’явиться під час трансляції другого півфіналу.

Прогноз букмекерів на другий півфінал

Прогноз букмекерів на другий півфінал “Євробачення 2024”

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *