Джоан Роулінг навіки образилася на акторів Гаррі Поттера: Те, що вони говорять, небезпечно

Авторка серії романів про Гаррі Поттера Джоан Роулінг заявила, що не простить зіркам екранізації її творів Денієлу Редкліффу та Еммі Вотсон критику знаменитостей, які приєдналися «до руху, що прагне підірвати важко завойовані права жінок». Один з підписників Роулінг поцікавився, чи простила б письменниця Редкліффа і Вотсон, якби вони вирішили публічно вибачитися перед нею. Авторка натякнула, що не зможе цього зробити та забути висловлювання проти її переконань, які зробили актори свого часу.

«Боюсь, це небезпечно. Знаменитості, які приєдналися до руху, який прагне підірвати важко завойовані права жінок, і які використовували свої платформи, щоб підтримати перехід неповнолітніх, можуть зберегти свої вибачення перед травмованими детрансіонерами та вразливими жінками, що залежать від одностатевих просторів», – резюмувала Роулінг.

Денієл Редкліфф

Денієл Редкліфф

Сварка відбулася після того, як педіатр Хіларі Касс у своєму огляді вказала, що підліткам у Великобританії дозволено міняти свою стать на підставі «вкрай слабких доказів». Лікар попередила про відсутність «високоякісних досліджень», про вплив блокаторів статевого дозрівання та гормонів на дітей та назвала токсичність у дебатах з цього питання «виключною».

Емма Вотсон

Емма Вотсон

Раніше перша трансгендерна телеведуча Великобританії, яка змінила стать з чоловічої на жіночу, Індія Віллоубі заявила в поліцію на Роулінг. Вона звинуватила письменницю в «злочині на ґрунті ненависті» через її коментар про те, що Віллоубі є чоловіком. Роулінг вважає, що дотримуватися ґендерно-критичних поглядів не є злочином.

Джоан Роулінг

Джоан Роулінг

Попри те, що Джоан Роулінг не підтримують інші актори культової франшизи, серед яких Руперт Грінт, Бонні Райт, Едді Редмейн і Рейф Файнз, письменниця продовжує відстоювати свою думку.

Редкліфф, який зіграв головного героя у фільмах про Гаррі Поттера, коментував заяви Роулінг 2020 року:

“Очевидно, що нам потрібно робити більше для підтримки трансгендерів і небінарних людей, а не знецінювати їхню ідентичність”.

Вотсон сказала:

“Трансгендери такі, якими вони себе називають, і заслуговують на те, щоб прожити своє життя, не наражаючись на постійні допити і не кажучи, що вони не ті, ким себе називають”.

До них приєднався і Руперт Грінт:

“Я твердо підтримую транс-спільноту… Транс-жінки – це жінки. Транс-чоловіки – це чоловіки. Ми всі повинні мати право жити з любов’ю і без осуду”.

Індія Віллоубі

Індія Віллоубі

Водночас на бік письменниці став представник стрімінгового сервісу HBO Max Кейсі Блойс.

«Ці онлайн-розмови дуже тонкі й складні, і ми не збираємося в них вдаватися. Наш пріоритет – те, що на екрані. Очевидно, що історія про Гаррі Поттера неймовірно позитивна і позитивна, вона про кохання та прийняття себе. Це наш пріоритет», – заявив Кейсі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *