Десять найкращих серіалів, які потрібно почати дивитися в березні

Кейт Вінслет, Джуліанна Мур, Джанкарло Еспозіто. Плюс найкращі сценаристи, режисери, костюмери. Це далеко не повний перелік усіх тих, хто доклав руку до серіалів, що вийшли у березні 2024 року. З ними березневі вечори заграють новими барвами.

1. «Режим»

Центральна Європа. Єлена Вернем (Кейт Вінслет), канцлерка скромної безіменної країни, наймає на роботу кровожерного солдата Герберта Зубака (Маттіас Шонартс) і переймається симпатією. Дует починає усувати конкурентів та настирливих радників, ведучи країну до поступового руйнування.

Нове шестисерійне шоу Вілла Трейсі («Спадкоємці», «Меню») довго винаходитиме забуте старе, спробує налаштувати баланс між сатирою і напруженою драмою, а в результаті знайде втіху в відомих сценарних хитрощах і рішеннях.

«Режим»

«Режим»

2. «Мері та Джордж»

Джуліанна Мур втілила на екрані герцогиню Букінгемську Мері Вільєрс. У сімнадцятому столітті герцогиня Букінгемська Мері Вільєрс почала готувати свого сина Джорджа (Ніколас Голіцин) до того, щоб стати фаворитом та коханцем короля Великобританії Якова I (Тоні Керран). Згодом Мері та Джордж стали найвпливовішим сімейним дуетом країни.

Мур завжди була феноменальною актрисою, але в останні роки, після «Оскара» за фільм «Все ще Еліс», вийшла на якийсь абсолютно захмарний рівень. І річ не тільки в тому, що вона влучно обирає проєкти. Навіть у не найвиграшніших обставинах її робота все одно заслуговує на те, щоб бути побаченою – це завжди дослідження характеру, завжди авантюра.

«Мері та Джордж»

«Мері та Джордж»

3. «Джентльмени»

Серіал «Джентльмени» Гая Річі знятий за мотивами його власного фільму, що вже став народним, п’ятирічної давності. Колишній чоловік Мадонни у своєму новому проєкті виступив шоураннером, сценаристом та продюсером, а також зняв кілька епізодів як режисер.

Едвард Холстед (Тео Джеймс), який служить командиром невеликої посади ООН десь на турецько-сирійському кордоні, отримує звістку про те, що його батько – спадковий граф – перебуває при смерті. Останній заповіт, який Едді дає тато, – зберегти родовий маєток, що передавався з покоління до покоління протягом століть.

Головна перлина маєтку таїться під землею – гігантська конопляна ферма, за яку граф щороку отримував пристойну суму грошей.

«Джентльмени»

«Джентльмени»

4. «Яблука ніколи не падають»

У центрі сімейної драми «Яблука ніколи не падають» лежить захоплююча таємниця, а розв’язка серіалу по-справжньому здивує глядачів, які ще не встигли прочитати книгу Ліани Моріарті.

Заснований на однойменному романі письменниці, серіал розповідає про зникнення Джой Делані, матріарха сім’ї з маленького містечка. Джой пропадає після того, як дозволяє незнайомці на ім’я Саванна пожити кілька тижнів у неї та її чоловіка Стена. Ні діти, ні детективи, котрі займаються цією справою, неспроможні вирішити, хто відповідає за її відсутність.

Серіал дозволяє підозрювати, що кожен із персонажів міг стояти за зникненням Джой. Однак у фінальному епізоді доля Джой Делані прояснюється.

«Яблука ніколи не падають»

«Яблука ніколи не падають»

5. «Дівчата в автобусі»

У центрі історії трохи незграбна журналістка Сейді (Мелісса Бейнойст), пробивна репортерка Кімберлі (Крістіна Елмор) та тиктокерша Лола (Наташа Бенхам), які займаються висвітленням політичного життя в країні. Їх збирає співробітниця держапарату Грейс (Карла Гуджіно), запрошуючи вирушити у престур в рамках нової президентської кампанії.

Хоча серіал спершу видає себе за серйозний проєкт, політика в ньому вторинна. А основна четвірка швидше нагадує героїнь «Сексу у великому місті» – не лише схожими типажами, а й гумором та перипетіями в особистому житті, які вони переживають упродовж усього шляху. Тільки роблять вони це під час пошуків себе у великій політиці – нещадної та підлої. У момент зіткнення з нею їм доведеться попрощатися з багатьма ідеалами та уявленнями про те, хто і як досягає високих державних постів. А також постаратися не розчаруватись у професії.

«Дівчата в автобусі»

«Дівчата в автобусі»

6. «Палм-Рояль»

«Палм-Рояль» розповідає про Максін Сіммонс (Крістен Віг), яка намагається проникнути у вищий світ Палм-Біч. Поки Максін намагається перетнути цю непроникну грань між заможними та незаможними, «Палм-Рояль» ставить актуальне питання: «Якою частиною себе ви готові пожертвувати, щоб отримати те, що є в когось іншого?». Дія серіалу відбувається у 1969 році.

«Палм-Рояль»

«Палм-Рояль»

7. «Задача трьох тіл»

Сюжет розвивається довкола нанотехнолога Ван Мяо, який стає свідком дивних подій у світовій науці. Вчені починають самогубства після того, як експерименти на прискорювачах частинок дають суперечливі результати. Герой погоджується брати участь у розслідуванні смертей. Військові та спецслужби приходять до висновку, що хтось чи щось намагається загальмувати науковий прогрес на Землі.

В основу шоу покладено однойменний роман китайського письменника Лю Цисіня (2008).

«Задача трьох тіл»

«Задача трьох тіл»

8. «Нам пощастило»

Це екранізація життєствердного історичного роману «День, коли ми були щасливі», який Джорджія Хантер написала на основі неймовірної історії своєї сім’ї. У 1939 році сім’я польських євреїв Курц по-різному ставляться до війни: хтось екстрено втікає з країни, інші до останнього чекають дива, але потрапляють до концтаборів. Сюжет починається в одному маленькому місті, але розкидає три покоління героїв у всьому світі.

«Нам пощастило»

«Нам пощастило»

9. «Джентльмен у Москві»

Надворі – 1922 рік, граф Олександр Ростов (Юен Макгрегор) потрапив в опалу під час політичних перетворень у Москві, оскільки відмовився визнавати більшовицький режим. За рішенням нової радянської влади граф до кінця життя відбуватиме домашній арешт у готелі «Метрополь». Тепер він навчатиметься жити за нових обставин і спостерігатиме за подіями в країні зі свого полону.

Жанр проєкту заявлено як історична драма. Тому не варто дивуватися, коли на екрані з’являться чорношкірі громадяни СРСР та червоні прапори із зображенням Сталіна – у 1922 році.

«Джентльмен у Москві»

«Джентльмен у Москві»

10. «Періш»

Головну роль у якій виконує Джанкарло Еспозіто – зірка серіалів «Пуститися берега» та «Краще подзвоніть Солу».

Еспозіто грає Грасіана «Грея» Періша – сім’янина та власника елітного автосервісу, який живе спокійним життям у Новому Орлеані. Все змінюється, коли його сина жорстоко вбивають, а бізнес починає руйнуватись. Зненацька він знаходить вирішення всіх проблем, коли зустрічає старого друга, разом із яким колись працював водієм. Періш повертається до кримінального минулого, яке призводить його до зіткнення зі злочинним синдикатом.

Водночас є й інший опис серіалу: «Життя таксиста перевертається з ніг на голову, коли він погоджується підвезти зімбабвійського гангстера, який експлуатує нелегальних іммігрантів у південних портах США».

Тому який саме із цих описів відповідає дійсності, дізнаємось лише 31 березня, після прем’єри шоу.

«Періш»

«Періш»

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *