Чудовий тиждень для кіномана: на екрани повернулися, Ентоні Гопкінс, Гарфілд і Божевільний Макс

Цього тижня з 23 травня в український прокат вийдуть бойовик, мультик, біографічна драма та дві французькі комедії. 

Фуріоза: Шалений Макс. Сага (18+)

Жанр: бойовик/пригоди/трилер/фантастика, країни – Австралія, США

У головних ролях: Аня Тейлор-Джой, Кріс Гемсворт, Енгус Семпсон

Фуріоза (Аня Тейлор-Джой) була зовсім юною, коли звичний світ почав руйнуватись та зникати. Дівчинку викрали з її дому, Зеленого Місця Багатьох Матерів. Орда Байкерів начолі з Дементусом (Кріс Гемстворт) тепер вважає Фуріозу своєю власністю. Поки тривають криваві війни між Дементусом та Несмертним Джо, дівчина намагається вижити. Віднині головна мета її життя – повернутися додому.

Фантастичний бойовик “Фуріоза: Шалений Макс. Сага” є приквелом до фільму “Шалений Макс. Дорога гніву”, який вийшов у 2015 році, а також п’ятим внеском у франшизу. Перший фільм про Макса вийшов на екрани у 1979 році та заробив у прокаті суму, що у 286 разів перевищувала бюджет фільму. Кастинг до нового фільму проводили навесні 2020 року, у розпал ковідних обмежень. Головна жіноча роль дісталась Ані Тейлор-Джой, співбесіду з якою проводили по відеодзвінку. Кошторис проекту склав $233 млн. Близько половини з цієї суми творці отримали як грант для виробництва фільму. Зйомки проходили впродовж 2022 року у Австралії.

Ґарфілд у кіно (0+)

Жанр: комедія/мультфільм/пригоди/сімейний/фентезі, країни – Велика Британія, США

У головних ролях: Ханна Веддінгхем, Ханна Веддінгхем, Семюел Л. Джексон

Певно немає в світі нікого, хто ненавидів би понеділки так само сильно, як Ґарфілд. А ще він ненавидить дієти і усе, що пов’язане з обмеженнями у їжі. Маленьким кошеням Ґарфілд потрапив до Джона і відтоді тішиться тим, як той дбає про свого кота. Разом зі своїм кращим другом, наївним та щасливим псом Оді, Ґарфілд вирушає у подорож. Він нарешті зустрів свого батька Віка, якого не бачив довгі роки. Неохайний вуличний кіт Вік по-своєму розуміє розваги, тож для зніжених домашніх Оді та Ґарфілда пригоди видадуться трохи екстремальними.

Сімейний пригодницький мультфільм “Ґарфілд у кіно” присвячений персонажу, який вперше з’явився на сторінках коміксів у 1978 році. Історії про ледачого кота вважаються найрозповсюдженішим коміксом у світі. Окрім коміксів створено мультсеріали, фільми, художні книги та мюзикли про нього. Задум зняти про персонажа новий повнометражний мультфільм з’явився у 2016 році, відтоді велася підготовка.

Знайомтесь, коза! (12+)

Жанр: комедія, країна – Франція

У головних ролях: Дені Бун , Жером Командер, Клер Шюст

Франція, XVII століття. Неохайний та незібраний Метр Помпіньяк (Дені Бун) працює адвокатом та знаменитий тим, що не виграв ще жодної справи. По допомогу до нього звертається чарівна юна пастушка Каміла (Клер Шюст). Помпіньяк охоче береться за справу і з’ясовується, що захищати у суді він буде не дівчину, а її козу Жозетту. Тваринка ніби то забила до смерті дворянського коронного маршала. Чи вдасться адвокату бодай раз виграти справу? Цікаво також що зможе сказати у свій захист звинувачена, бо ж говорити вона не вміє.

Французька комедія “Знайомтесь, коза!” – це новий проект режисера та сценариста Фреда Кавайє. Раніше Кавайє знімав трилери, детективи та драми і лише раз взявся за комедію. Співавторкою сценарію стала Сара Камінскі, з якою вони разом зняли фільм у 2020 році. На головну роль запросили зіркового Дені Буна. Знімали комедію у муніципалітеті Ле-Ман, що забезпечило створення атмосфери Франції 400-річної давнини.

Одне життя (16+)

Жанр: біографія/драма/історія, країна – Велика Британія

У головних ролях: Ентоні Гопкінс, Хелена Бонем Картер, Джонні Флінн

1988 року Ніколаса Вінтона (Ентоні Гопкінс) запрошують на телевізійне шоу. Ведуча розповідає про унікальну місію порятунку сотень дітей. Напередодні Другої світової війни з Праги до Великої Британії перевезли спеціальними поїздами дітей, переважно єврейських. Усі вони змушені були шукати новий дім з остраху перед діями нацистів. Координував операцію 29-річний Ніколас Вінтон (Джонні Флінн). Кожному перевезеному потрібно було знайти нове місце проживання та чималу суму грошей. Близько 50 років деталі перевезення не оприлюднювалися і ось, нарешті, настав час оцінити масштаби зробленого.

Біографічна драма “Одне життя” заснована на книзі Барбари Вінтон, яку жінка написала про свого батька, Ніколаса Вінтона. На початку 1939 року він організував маршрут, яким було перевезено 669 дітей. На зйомках фільму були задіяні нащадки врятованих дітей. Барбара Вінтон особисто попросила Ентоні Хопкінса виконати роль її батька. Знімали фільм у Празі та Лондоні наприкінці 2022 року.

Тут і там (16+)

Жанр: комедія, країна – Франція

У головних ролях: Хьюго Бекер, Ахмед Силла, Этьен Гиллу-Керверн

Останні 15 років француз Адріан (Хакім Еміліо) провів у Сенегалі разом зі своєю дружиною Амінатою. Щасливе та неквапливе життя опинилося під загрозою через проблеми з продовженням сенегальської візи. Адріану потрібно на деякий час повернутися до Франції та залагодити там усі паперові справи. Єдиний, хто може йому в цьому допомогти – двоюрідний брат дружини Секу (Ахмед Силла). Так сталося, що саме на час приїзду Адріана Секу змушений їздити через усю країну та проводити робочі зустрічі з клієнтами, з якими раніше спілкувався лише по телефону. Далеким родичам не залишається іншого вибору, окрім як подорожувати Францією удвох.

Комедія “Тут і там” створена режисером Людовіком Бернарде (“10 днів без мами”) за сценарієм, який написали спільно Камел Гемра та Сара Камінскі. Провідні ролі дістались французьким комікам Хакіму Еміліо та Ахмеду Силла. Для них це другий спільний проект після фільму “Піднесення”, що вийшов у 2017 році та також був зрежесований Людовіком Бернарде.

Ціну квитків, розклад сеансів в кінотеатрах вашого міста можна подивитися тут:

Мультиплекс
Планета Кіно
Контрамарка
Кіноафіша

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *