Через Ріші Сунака Чарльз III і принц Вільям цілий місяць не зможуть виходити до народу

75-річний Чарльз III та його 41-річний син Вільям відклали всі публічні виходи після того, як прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак закликав провести вибори 4 липня 2024 року. У монарха було заплановано кілька заходів на кінець травня. Палац сподівається перенести їх на пізніший час. Принц Вільям теж раптово скасував свій запланований вихід.

«Королівська родина продовжуватиме відкладати заходи, які можуть відвернути увагу від виборчої кампанії», – йдеться у заяві Букінгемського палацу.

Ріші Сунак та Чарльз III. Фото: Getty Images

Ріші Сунак та Чарльз III. Фото: Getty Images

Скасовані виступи відбулися на тлі недавнього повернення хворого на рак короля до громадських обов’язків. Дружина Вільяма Кейт Міддлтон також відмовилася від публічних виступів через свій діагноз – у березні 2024 року вона оприлюднила, що також проходить лікування від онкологічного захворювання. Хоча члени королівської родини історично не беруть участь у політичних процесах, вони змінюють свої графіки під час виборів. Коригування розкладу під час виборчих кампаній – стандартна практика: палац прагне забезпечити, щоб увага громадськості була зосереджена на виборах. Також важливо, щоб членам королівської родини не ставили політичних питань під час їхніх прогулянок.

«Їхні Величності приносять щирі вибачення всім, чиї плани змінилися внаслідок раптового скасування», – сказав представник монарха.

Чарльз III та принц Вільям. Фото: Getty Images

Чарльз III та принц Вільям. Фото: Getty Images

Король відновив свої обов’язки 30 квітня 2024 року після оголошення про свій діагноз 5 лютого та повідомив, що дуже радий повернутися до громадської діяльності.

Злопам’ятний Вільям

Поганий характер принца Вільяма втомив короля та інших членів монаршої родини. Спадкоємець престолу всіляко перешкоджає возз’єднанню принца Гаррі, який виїхав до США, з родичами.

Між братами пробігла зграя чорних кішок. Фото: Getty Images

Між братами пробігла зграя чорних кішок. Фото: Getty Images

За даними Daily Beast, саме Вільям виступає проти відновлення спілкування з молодшим братом, який готовий піти на поступки заради примирення з батьком. Принц Уельський виявився надто злопам’ятним і впертим, його поведінка знаходить все менше розуміння у Чарльза III та його дружини Камілли.

«Якщо він і як король не розмовлятиме з братом через розбиту собачу миску або костюмовану вечірку 20-річної давнини, то буде дріб’язково і безглуздо», – зауважив співрозмовник газети.

При цьому він наголосив, що Вільям страшенно розгніваний на брата, і це розуміють усі в королівській родині.

Принц Уельський виявився надто злопам'ятним. Фото: Getty Images

Принц Уельський виявився надто злопам’ятним. Фото: Getty Images

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *