Часи змінюються, а кавуни ні: відомого телеведучого обдурили за прилавком

На початку місяця перші українські, а не імпортні (зазвичай турецькі) кавуни з’явились в продажі як на ринках, так і в супермаркетах. Так, наприклад, ціна за кілограм стартує від 27 гривень. Переважно кавуни з Одеської області. Втім, далеко не всі українці ризикують купляти перші партії.

Все через кількість нітратів, які деякі виробництва додають в кавуни та інші культури. І хоча часто продавці запевняють, що великі зелені ягоди натуральні, спеціальні прилади показують інше. З подібною неприємною ситуацією стикнувся телеведучий, продюсер Юрій Горбунов. Про це Інформатор-Україна дізнався з його соцмереж.

“Купив в маркеті кавун і поміряв нітратоміром. Часи змінюються – кавуни ні!”, – лаконічно повідомив у своїх соцмережах 53-річний шоумен.

Так, невеликий портативний прилад дозволив телеведучому швидко визначити рівень нітратів, що містяться в кавуні. Замість норми в 60 мг/кг, нітратомір показав 570 мг/кг, що майже вдесятеро більше. Зазначимо, що цей вимірювальний електронний прилад є важливим як у побуті, так і на виробництвах. Втім, вочевидь, маркет, в якому чоловік телеведучої Катерини Осадчої придбав кавун, це не перевіряв у постачальників.

Перевірка кавуна від Юрія Горбунова. Фото: Instagram ведучого

Перевірка кавуна від Юрія Горбунова. Фото: Instagram/gorbunovyuriy

В коментарях підтримати Горбунова вирішив його колега, шоумен, телеведучий Анатолій Анатоліч. “Я з Кривого Рогу. Я з меншим рівнем нітратів і не пробував (кавун цього сезону. – Ред.). Тому лишай мені”, – пожартував Толіч.

Катерина Осадча не стала коментувати публікацію зіркового чоловіка, як і ставити йому лайк. Втім своїм досвідом покупок кавунів, динь ті інших сезонних ягід поділилися підписники та відвідувачі сторінки Юрія Горбунова в Instagram. А деякі і взагалі висміяли ініціативу телеведучого.

  • Два тижні тому в мережі чоловік купив кавун, швидка ледве відкрапала. Не знаю, чи без неї впоралися б. Тому будьте обережні, особливо з дітками, не нехтуйте.
  • Ще рано. Я відкриваю сезон кавунів 26 липня, на свій день народження.
  • Боже, а хто ж купує кавуни зараз, коли лише на плантації вони лише зародилися, в розмірі сливи, може чуть більші.
  • До чого тут часи. Завжди так було. Це не сезон ще.
  • У буряку набагато більше. Від природи. Давно вже доказали усі, що ці нітратоміри – просто розвага.
  • Всі забули як в дитинстві їли зелені абрикоси, аличу, з городу полуницю, навіть бузок з кущів при дорозі. А тепер миють ту полуницю в соді з оцтом, міряють рівень нітратів.

Продюсер, шоумен Юрій Горбунов: Фото: Instagram/gorbunovyuriy

Продюсер, шоумен Юрій Горбунов: Фото: Instagram/gorbunovyuriy

Експерти зазначають, що традиційний сезон кавунів починається в кінці липня. Піком вважається липень і серпень. Саме в ці місяці кавуни гарно достигають, набираються максимального смаку та соковитості. Тому й вибір стає значно ширшим. Придбати смугасту ягоду можна й у вересні. Щоправда, обирати тоді доведеться ретельніше. А от ціна наприкінці сезону зазвичай знижується.

Як продавці, так і покупці радять зупинятися на кавунах середнього розміру: не найбільший, але й не дрібний – приблизно 5-7 кілограмів. Кавуни, завезені в один сезон з одного поля не можуть дуже відрізнятися розміром – зазвичай вони ростуть приблизно однакові.

Кавуни на прилавках. Фото: Pexels

Кавуни на прилавках. Фото: Pexels

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *