Бейонсе схитрувала заради нагород і грошей: співачці прилетіло, звідки не чекали

Гурт Da Showstoppaz подав позов про плагіат проти співачки Бейонсе, репера Jay-Z, виконавиці Big Freedia та звукозаписної компанії Sony Music. На думку учасників колективу, Big Freedia у 2014 році використала деякі ключові фрагменти їхнього треку Release a Wiggle 2002 року у своїй пісні Explode. Пізніше трек Big Freedia засемплила Бейонсе для своєї пісні Break My Soul, що вийшла у 2022 році.

Про це повідомляє видання Billboard. Трек Бейонсе Break My Soul, записаний за участю Jay-Z, вийшов у рамках сьомого альбому співачки – платівки Renaissance 2022 року. У пісні використовувався семпл треку Explode реп-виконавиці Big Freedia, що вийшов у 2014 році. Позов про плагіат у федеральний суд Луїзіани подав американський колектив Da Showstoppaz, учасники якого визнали, що Big Freedia використовувала в Explode фрагменти з їхнього треку Release a Wiggle, що вийшов у 2002 році.

Бейонсе. Фото: Getty Images

Бейонсе. Фото: Getty Images

У приспіві пісні Da Showstoppaz є фраза Release ya wiggle («Відпусти себе і похитайся»). Учасники гурту стверджують, що Big Freedia трохи змінила цей рядок, а також кілька інших ключових фраз із треку та використала їх у своїй пісні, зберігши основне звучання. Всі ці дії вона не узгодила з групою, а згодом ці фрагменти увійшли до треку Break My Soul.

«У той час, як Бейонсе та інші отримали безліч нагород і суттєвий прибуток, Da Showstoppaz не отримали нічого – ні визнання, ні згадки, ні будь-якої винагороди», – наголошується в позові групи.

За даними Billboard, гурт Da Showstoppaz намагався раніше врегулювати ситуацію з Big Freedia і Бейонсе в досудовому порядку, проте обидві виконавиці, за їхніми словами, відмовилися офіційно набувати прав на трек колективу. Після цього учасники Da Showstoppaz вирішили звернутись до суду. У своєму позові вони вимагають, щоб колектив відзначили як співавторів треку Break My Soul і відшкодували його учасникам завдані збитки. Крім того, гурт хоче отримувати частину майбутніх доходів від стрімінгу пісні.

Співачка з дочкою Блю Айві. Фото: Getty Images

Співачка з дочкою Блю Айві. Фото: Getty Images

Бейонсе поки що ніяк не відреагувала на претензії маловідомого гурту.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *