Байрак соромно, що Байрактари назвали її ім’ям: остання розмова українського актора зі зрадницею

Зірка серіалу “Дільничний з ДВРЗ”, актор Володимир Гладкий, знявся у новому фільмі “Крашанка”, який вийшов в кінопрокат. Разом з колегами він поїхав в тур містами країни, в якому презентував нову стрічку, зокрема, в Івано-Франківську та Хмельницькому. Напередодні 37-річний актор дав велике інтерв’ю виданню KP.UA, в якому, зокрема, розповів про зрадницю, режисерку Оксану Байрак та про те, як готується до можливої мобілізації.

Про зрадницю Оксану Байрак

Володимир Гладкий не тільки знімався в проєктах колаборантки, яка переїхала до РФ, просуває руський мир, працює в країні-агресорі та засуджує українці. Актор також близько товаришував з Байрак.

“Вона завжди щось критичне говорила лише в український бік. Я не фанат Винника, але його вона називала пародією на Стаса Михайлова. Вона завжди казала, що Росія її зробила такою, якою вона є, що саме там вона відкрилася як Оксана Байрак. Я з нею гарно товаришував. Більше того, вона мені позичала гроші на машину. Ми були в досить близьких відносинах. Але як би не було, є позиція”.

Актор зазначив, що якось отримав повідомлення, в якому йшлось – Байрак починає звинувачувати у війні не РФ, а Україну.

“Пишу їй, що це за фігня. Потім зідзвонюємося, і вона починає (російською. – Ред.): “Володя, що то за хейт на моєму імені, що за херня, що ти мені надсилаєш…”. Якщо ти до людини більш-менш нормально ставишся, то хочеш почути пояснення: ні, це помилка, це хтось щось вигадав. А вона натомість каже: “Байрактари, я Байрак, це моїм ім’ям названо, мені соромно…”. Ставлю їй наступне запитання: “Хто зараз бомбардує Харків?”. Вона знову починає те ж саме. Я її просто заблокував, і з того моменту ми не спілкуємося. Моє спілкування з нею – це теж досвід, правда, ганебний”.

Володимир Гладкий не розуміє, чому після 2014 року не було розірвано зв’язків з РФ на державному рівні. Йому також прикро, що він не зайняв таку ж позицію, як акторка Римма Зюбіна. Вона відмовилася від зйомок з росіянами та у російськомовних стрічках.

Зрадниця Оксана Байрак

Зрадниця Оксана Байрак

Про мобілізацію

На початку повномасштабної війни Володимир Гладкий пійшов у військкомат. Актор хотів потрапити до тероборони, але тоді його не взяли. Чому саме – кінозірка не знає.

“Позаписували мої дані – і все. Поки що мені ніхто не дзвонив. Так, спочатку була велика хвиля патріотизму, якою можна було зносити гори. Але я ні від кого ніде не ховаюся. Якщо мене мобілізують, я піду. Це обов’язок кожного громадянина. Я й тренуюся. На початку я навіть бігав у броніку. А потім військові мені кажуть: “Ти що, ми в броніках не бігаємо, в повній амуніції ти максимум зможеш швидко пройти”. Тому у броніку роблю певні фізичні вправи”.

За словами Гладкого, він багато бігає, дивиться різні навчальні відео. Але стріляти не вчиться, бо це не дешево. Актор зазначив – зараз не так багато проєктів. Втім він продовжує працювати в “Дикому театрі”. Повертаючись про розмову щодо війни, він не знає, як все буде.

“На жаль, гинуть і фізично загартовані. Не знаю, можливо, я себе заспокоюю, що, коли мене мобілізують, буду хоч трішечки фізично до того готовий. Учора, наприклад, 13 кілометрів пробіг. Ніхто не знає, як воно буде. Тому треба енергію тратити на те, щоб готуватися, а не на те, щоб ховатися чи щось придумувати. Можливо, якби я шукав, міг би знайти способи виїхати з України і жити за кордоном, як це зробили деякі мої колеги. Але навіщо так жити?”, – підсумував актор.

Актор Володимир Гладкий

Актор Володимир Гладкий

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *