Мінекономіки скасувало наказ про бронювання працівників Glovo та Favbet

Наказ про бронювання, в якому фігурують працівники компаній Glovo та Favbet Tech, скасували. Про це повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

– Щодо інформації, яка з’явилася у ЗМІ щодо бронювання деяких технологічних компаній. З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо, – написала вона у своєму фейсбуці.

Свириденко пояснила, що компанії забронювали, тому що вони звернулися до профільного Міністерства цифрової трансформації. Мінцифри визнало їх критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами Дія.Сіті. Після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб ЗСУ для перевірки.

На основі рішення Генштабу, списки опрацьовуються Міністерством економіки. У випадку відсутності правових підстав для відмови, ухвалюється рішення про бронювання працівників, додала міністр економіки.

Юлія Свириденко зазначила, що бронювання спеціалістів — законне право бізнесу і можливість для країни підтримувати економіку податками й зборами. Але це питання не повинне розколювати суспільство.

– Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам час і потребам бізнесу… Проведемо оновлення постанови, аби знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці, – підкреслила міністр економіки Юлія Свириденко.

Уранці 16 травня нардеп від фракції “Слуга народу” Олександр Федієнко опублікував наказ Міністерства економіки від 8 квітня про бронювання низки компаній, серед яких сервіс доставки Glovo та букмекерська компанія Favbet. Військовозобов’язані працівники отримали відстрочку від мобілізації строком на пів року. 

Фото: t.me/fediienko_oleksandr

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *