Укуси комарів: як зменшити свербіння у дітей

Літо – найактивніший період для комарів, мошок та інших комах. Від їхніх укусів особливо страждають діти, шкіра яких значно чутливіша за дорослу. Лікар-педіатр Олена Луцька пояснила, за допомогою яких простих дій можна уменшити реакцію на укуси комах.

“Зараз все частіше звертаються до мене з таким запитом. У деяких малюків може бути досить сильна реакція на укуси. Це все індивідуально”, – пише експертка у своєму блозі в Instagram.

Реакція на укуси комарів найчастіше проявляється у вигляді:

набряку (може бути досить сильним);
почервоніння;
свербіжу.

Як допомогти?

Помити водою з милом.
Прикласти щось холодне.
Зробити компрес з соди. Для цього змішайте ложку соди з такою кількістю води, щоб утворилась паста. За допомогою цього простого засобу можна зменшити зуд.

При вираженому зуді лікарка радить застосовувати: Прурісед, Судокрем, Пудер Плін, Каламін, СОС-спреї. Також можна нанести Феністил гель або Псилобальзам (при атопічному дерматиті ліки можуть збільшити сухість шкіри, тому бажано порадитися з лікарем).

Якщо не стає краще, набряк і зуд виражені – 1% гідрокортизонову мазь, локоїд. Якщо це зона повіки, то очна гідрокортизонова мазь.
Якщо місцевого лікування недостатньо – всередину антигістамінні препарати: Дезлоратадин, Левоцетиризин.
При набряку язика, обличчя, утрудненні дихання – одразу викликайте 103. Якщо ви знаєте про таку реакцію раніше, майте Епіпен (аутоінжектор епінефрину).
Не допускайте розчісування, оскільки це може призвести до інфікування. Якщо є ранки, жовті кірочки – порадьтеся з лікарем. Може знадобитися мазь з антибіотиком.

Топ-новини зараз:
• Змінити постачальника газу з 1 липня стане простіше
• Курс валют: скільки сьогодні коштують долар та євро
• Генштаб повідомив втрати ворога на 23 червня
• Горить, палає: у Московській області масштабна пожежа

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *