Вчені довели, що медитація позитивно впливає на роботу імунної системи людини

Питання щодо зміцнення імунітету стало дуже актуальним протягом останніх місяців, оскільки саме від цієї властивості організму залежить успіх у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Нове дослідження показало, що для боротьби зі стресом і для зміцнення імунітету можна використовувати медитації, інформує Ukr.Media.

Медитаційні практики підтвердили ефективність у справі зміцнення імунітету проти різних інфекцій і навіть раку. Дослідження також показало здатність медитацій підвищувати ефективність лікування важких аутоімунних розладів за умов пандемії COVID-19 за цілковитої відсутності вакцин. Лікарі наполегливо радять людям зміцнювати імунітет усіма доступними засобами. У статті, опублікованій в International Journal of Recent Scientific Research, проводиться зв'язок між імунітетом і стресом.

На думку авторів дослідження, коли стрес стає хронічним, що спостерігається за наявності постійного потоку негативних новин зі ЗМІ, багато органів і систем тіла поступово починають погано працювати. Стійкий стрес призводить до надмірного рівня гормону кортизолу і інших кортикостероїдів у крові протягом тривалого часу, що негативно впливає на імунну реакцію. Це робить людину більш уразливою перед інфекціями, збільшує ризик розвитку раку, алергічних розладів, шлунково-кишкових хвороб і аутоімунних захворювань. Хронічний стрес призводить до тривожних розладів, депресій, безсоння, гіпертонії, серцево-судинних хвороб, діабету і метаболічного синдрому.

Існують різні методи боротьби зі стресом. Свою ефективність довели різні релаксаційні техніки, до яких належать: йога, позитивне мислення, а також медитація. Дослідники встановили, що після медитації рівень прозапальних цитокінів IL-6, вироблених Т-клітинами, знижується. А це відіграє важливу роль у патофізіології різних аутоімунних хвороб, різних видів раку і навіть старечого недоумства.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *