Що буде, якщо засіб для миття посуду не змити повністю: ось як відреагує організм на його потрапляння всередину

Нове дослідження ставить під сумнів безпеку деяких хімічних речовин, що використовуються в мийних засобах для миття посуду. Було показано, що дози компонентів, що входять до їхнього складу, можуть завдати шкоди здоров'ю кишківника, інформує Ukr.Media.

У новому дослідженні, проведеному групою міжнародних учених, вивчалося, скільки хімічних речовин залишається на посуді після завершення циклу роботи посудомийних машин, і який вплив ці хімічні речовини можуть чинити на тканини кишківника людини.

За допомогою нової органоїдної технології, яка дає змогу дослідникам створювати тривимірні клітинні структури, було вивчено вплив різних хімічних речовин, що містяться в мийних засобах, на кишківник. Результати показали, що хімічні речовини спричиняють різні зміни в генах, які "беруть участь у виживанні клітин, епітеліальному бар'єрі, сигналізації цитокінів і метаболізмі".

Зупинившись на конкретних хімічних речовинах, що спричиняють пошкодження, дослідники визначили, що винуватцем є етоксилати спирту. Ці хімічні речовини часто використовуються в мийних засобах і мийних засобах для поверхонь.

За словами одного з авторів роботи, вплив етоксилатів спирту на клітини кишківника, що спостерігається під час дослідження, може спровокувати низку запальних захворювань у людини.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *