“Секрет довголіття”: Продукти зі щоденного раціону найстаріших людей у світі

Ось уже багато років провідні світові вчені-геронтологи для з'ясування умов довголіття досліджують раціон найстаріших людей в історії людства, які прожили понад 100 років, інформує Ukr.Media.

Серед піддослідних була найстаріша зареєстрована в історії жінка, яка народилася у Франції — Жанна Луїза Кальман. Вона померла 1997 року, проживши 122 роки. Жанна Луїза вважається єдиною людиною, яка прожила понад 120 років. Офіційно визнано, що Луїза Кальман залишається найстарішою людиною в історії.

Коли її запитали про секрет довголіття, вона назвала три продукти, які вживала майже щодня. Як з'ясувалося під час подальших досліджень, ці ж продукти були присутні й у щоденному раціоні інших довгожителів, які прожили понад 100 років.

То що ж це за продукти?

Чорний шоколад

Після кожного приймання їжі, як розповіла Кальман, до 116 років вона вживала трохи чорного шоколаду. І, схоже, не даремно.

Результати дослідження, отримані вченими, доводять, що шоколад корисний для серця та судин, допомагає організму захищатися від онкологічних процесів, деменції та різних інфекцій. Це відбувається завдяки унікальним властивостям темного шоколаду стимулювати омолодження клітин та покращувати метаболізм. Крім того, вживання шоколаду позитивно впливає і на психологічний стан.

Темний шоколад містить потужні антиоксиданти, що сприяють покращенню загального здоров'я. При регулярному помірному вживанні темний шоколад допомагає організму більш оптимально витрачати свої ресурси та довше зберігати молодість завдяки вмісту флавоноїдів.

Однак врахуйте: корисний саме чорний шоколад із вмістом какао не менше ніж 75%. Регулярне споживання сильно обробленого молочного або білого шоколаду з високим вмістом цукру може погано позначитися на здоров'ї і навіть підвищує ризик серцевих недуг.

Оливкова олія

Оливкова олія містить ненасичені жири, які вкрай необхідні організму у старшому та похилому віці. Декілька крапель оливкової олії щодня допомагають покращити склад крові. Це важливо тому, що порушення оптимального балансу часто є причиною виникнення серцевих недуг.

Оливкова олія холодного віджиму допомагає підтримувати здоров'я завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів та інших корисних поживних речовин.

Як свідчать дослідження споживання помірної кількості оливкової олії та використання її замість тваринних жирів, маргарину чи майонезу, збільшує тривалість життя.

У результаті досліджень, у яких взяло участь понад 92 000 осіб, було зроблено висновок, що у тих, хто вживав трохи більше половини столової ложки оливкової олії на день, був нижчий ризик ранньої смерті порівняно з тими, хто практично не вживав її.

Сухе червоне вино

Вживання червоного вина є частиною середземноморської дієти.

Середземноморська дієта була відкрита в 50-х роках минулого століття, коли з'ясувалося, що серцево-судинні недуги менш поширені в середземноморських країнах. Тому що саме ця дієта допомагає запобігти недугам серця, раку, діабету, ожиріння і зниження когнітивних функцій.

Згідно з даними дослідників, 100-150 г червоного сухого вина допомагає збільшити експресію ключових генів довголіття та покращити метаболічне здоров'я, особливо у людей віком від 60 років.

Регулярне споживання легкого вина у помірних кількостях пов'язане із збільшенням тривалості життя. Антиоксиданти, що містяться в цьому напої (особливо ресвератрол), знижують смертність деяких видів раку, а також судинних недуг.

Як бачите, варто внести ці прості зміни до свого раціону, щоб дати собі шанс прожити довше. А раптом завдяки цим продуктам ви зможете поставити новий світовий рекорд довголіття?

Усім міцного здоров'я!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *