П’ять тем, які можна і потрібно обговорити з хірургом

П’ять тем, які можна і потрібно обговорити з хірургом
П’ять тем, які можна і потрібно обговорити з хірургом

Якщо на вас чекає оперативне лікування, не соромтеся ставити запитання лікарям! Проясніть усі, навіть найнезначніші, нюанси. Можна отримати консультацію кількох хірургів з одного й того ж питання. Повна інформація про майбутню операцію допоможе вам правильно до неї підготуватися як фізично, так і емоційно. Переходьте за посиланням, та записуйтесь до кваліфікованих фахівців, які дадуть відповіді на всі Ваші запитання: https://jmc.org.ua/ru/xirurg-0.

5 тем, які можна і потрібно обговорити з хірургом

1. Чи необхідна вам операція? Чи існують альтернативи хірургічному втручанню? Які можуть бути наслідки при відмові від оперативного втручання?

Попросіть лікаря розповісти про плюси і мінуси різних видів лікування у вашому випадку.

2. Який накопичений досвід у клініки в проведенні таких операцій?

Дізнайтеся про технічне оснащення клініки та досвід лікарів:

  • Як давно працює клініка?
  • Операції якого рівня складності дозволяє проводити технічна оснащеність операційної?
  • Чи є в клініці реанімаційний блок і палати інтенсивної терапії?
  • Який досвід у хірурга в проведенні операцій, аналогічних Вашій?

3. Як буде проходити Ваша операція?

  • Яка методика буде використовуватися? За допомогою якого обладнання буде проводитися операція? Сьогодні багато операцій можуть успішно здійснюватися за допомогою мінімально інвазивних методів, «без скальпеля», що набагато зменшує термін реабілітації пацієнта після операції, даючи йому змогу в максимально короткий термін повернутися до звичного способу життя.
  • Скільки триватиме операція?
  • Яку анестезію буде застосовано?

У хірургічній клініці має бути забезпечена можливість виконання всіх наявних типів анестезіологічного посібника, починаючи від місцевого знеболювання і закінчуючи комбінованим інтубаційним наркозом.

4. Як правильно підготуватися до операції?

  • Яке передопераційне обстеження необхідно пройти?
  • Де можна і які потрібно здати аналізи для госпіталізації?
  • Чи приймає клініка аналізи та обстеження, зроблені в інших мед. центрах і лабораторіях?
  • Що потрібно зробити напередодні операції?

5. Як проходитиме реабілітаційний період?

  • Скільки часу потрібно буде провести в стаціонарі? Коли можна буде вставати з ліжка? Чи знадобиться Вам допомога після операції, і хто її може надати (родичі, медсестра тощо)? Наскільки інтенсивним може бути больовий синдром після операції, і які методи знеболювання можуть бути застосовані, якщо буде потрібно?
  • Які реабілітаційні та профілактичні заходи необхідно буде виконувати після операції? Що може знадобитися в післяопераційному періоді, чи потрібно щось узяти із собою в стаціонар (компресійний трикотаж, бандажі, ортези, милиці тощо)?
  • Які можуть настати ускладнення після операції?

Імовірність розвитку ускладнень обговоріть із лікарем до операції. Жоден, навіть найдосвідченіший, хірург не може гарантувати відсутність ускладнень після оперативного лікування. Якщо на консультації лікар каже, що все буде ідеально і у Вас виключені будь-які ускладнення – це рекламний прийом! Досвідчений хірург обов’язково розповість, з якими проблемами ви можете зіткнутися після операції, і що лікарі зроблять для того, щоб у Вашому випадку звести ризик виникнення таких ускладнень до мінімуму.

Ці питання допоможуть вам краще зрозуміти ваш стан та вибрати оптимальний план лікування разом із вашим хірургом.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *