Ми все життя помилялися: як насправді потрібно вживати часник

Лікарі підказали, як правильно для власного здоров'я використовувати часник у їжу, інформує Ukr.Media.

Експерти нагадали про те, що в зубчику часнику містяться дві потужні речовини: амінокислота аліїн та фермент аліціназа. При їх взаємодії утворюється речовина аліцин.

Ця речовина має протизапальну та антибактеріальну дію, перетворюючи її на незамінного борця з вірусами та захисника імунітету. Аліцин руйнує патогенні бактерії та включає природні захисні сили організму.

Так ось для того, щоб максимально посилити ефект цієї потужної протиракової речовини, необхідно роздавити зубчик часнику та почекати 10 хвилин. Лікарі пояснили, що якщо його роздавити і з'їсти дуже швидко, то максимальної користі не буде.

Не можна зубчик часнику гріти, оскільки в цьому випадку буде зворотний ефект: зруйнується 99% аліцину та часник втратить свої протиракові функції. У мікрохвильову піч часник не рекомендується класти з тієї ж причини.

Лікарі також не радять класти цілі, не розчавлені зубчики часнику в рагу чи іншу страву. Для того, щоб ефект був кращим, часник необхідно спочатку роздавити або дрібно нашаткувати.

Ніколи не змішуйте часник із кислотою (наприклад з яблучним оцтом). У цьому випадку ефект буде той самий, що й при нагріванні: кількість аліцину зменшиться.

І ще одна порада пов'язана з неприємним запахом з рота, який з'являється, варто лише прожувати часник. Лікарі рекомендують додати до часнику трохи м'яти, нівелювавши тим самим неприємний запах.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *