Лікарі розповіли усю правду про чищення організму від шлаків і токсинів

Наш організм — це саморегулювальна система. І все, що потрібно, він виводить через органи виділення. Тому спеціально позбуватися "шлаків і токсинів" не потрібно. Як наше тіло справляється з виведенням шкідливих речовин і коли йому потрібно в цьому допомагати, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media.

Насамперед токсини виходять через травну систему — разом із калом, через видільну — разом із сечею, через регулярні виділення в жінок, а також за допомогою потовиділення. Також є виділення сірки з вух, слизу з дихальної системи, з носової порожнини та очей, а також регулярне злущування епітелію на шкірі. Усе перераховане вище сприяє виведенню шлаків і непотрібних організму продуктів, причому силами самого організму, підкреслили медики.

Тобто якщо в людини є збалансоване харчування, якщо вона нормально рухається, якщо в неї є взаємодія з повітрям, сонцем і вона вживає достатню кількість чистої води всередину, то процеси очищення в неї відбуваються природним чином.

Якщо порушуються природні способи виведення, шлаки починають виходити через шкіру, оскільки це другий після кишківника за величиною видільний орган. Тому, коли з якихось причин відбувається порушення природного процесу виведення, шкіра бере на себе цю функцію.

У зв'язку з чим на шкірі починають проявлятися ознаки висипу, екземи, бородавки, папіломи, халязіони тощо. Іншими словами, закупорка пор і нарости на шкірі — це ще один спосіб очищення організму від шлаків і токсинів. Дуже важливо, якщо шкіра взяла на себе таку функцію, нічим її не пригнічувати, радять лікарі.

Також фахівці заявили, що немає сенсу в "очищенні" якогось конкретного органу — печінки, підшлункової, кишківника тощо. Важливий системний підхід. Також не варто "ганятися за якимись паразитами", додали експерти.

Кишківник у буквальному сенсі повністю начинений найпростішими бактеріями і вірусами, при цьому він є "другим мозком" людини. Від його роботи залежить на 90% те, як людина мислить, почувається, існує в цьому світі. Тобто важливий біоценоз — рівновага між мікрофлорою і самою людиною. Тому немає сенсу видаляти один якийсь вид патогенних бактерій або заселяти себе корисними бактеріями, пояснили лікарі.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *