Експерти пояснили, як колір очей може впливати на серцевий ритм

Колір очей — це не просто особливість зовнішності, а й потенційний фактор, що впливає на здоров'я. Дослідження показують, що колір очей може мати унікальний вплив на роботу серця. Відтінок райдужної оболонки, що залежить від кількості меланіну, здатний впливати на частоту серцевих скорочень і реакції на певні медикаменти, інформує Ukr.Media.

Дослідження показали, що в деяких випадках саме колір очей може впливати на серцевий ритм. Річ у тім, що ділянка хромосоми 15, яка відповідає за колір очей, містить два гени, що виробляють меланін. Цей пігмент надає очам того чи іншого забарвлення: люди з великою кількістю меланіну мають темніші очі, а з меншою кількістю — світліші.

Учені виявили, що меланін може посилювати дію деяких ліків, зокрема тих, які впливають на частоту серцевих скорочень. З цієї причини люди з карими очима можуть піддаватися вищому ризику виникнення аритмії під час деяких операцій на очах або під час приймання певних медикаментів.

Крім того, дослідницька група з'ясувала, що у карооких пацієнтів частіше спостерігається аномальна частота серцевих скорочень у поєднанні з окулокардіальним рефлексом (зменшення пульсу при натисканні на очі), ніж у людей зі світлими очима.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *