Чим небезпечний хронічний простатит

Чим небезпечний хронічний простатит
Чим небезпечний хронічний простатит

Простатит – патологічний процес запалення в передміхуровій залозі, що приносить масу неприємних відчуттів сучасному чоловікові. Багато пацієнтів несвоєчасно звертаються за медичною допомогою, сприяючи переходу захворювання в прогресуючу стадію, адже простатит може призводити до імпотенції, абсцедування та багатьом небезпечним для організму ускладнень. Чим раніше виявити захворювання, тим легше його вилікувати і уникнути плачевних наслідків, а в лікувані вам допоможе медичний засіб “Фертіпрост”, подробиці за посиланням – https://fertiprost.com.ua/.

Чим простатит небезпечний для чоловіків

Простата або передміхурова залоза – це непарний орган (андрогензалежний), який розташований поблизу сечового міхура. Через простату проходить сечівник. Передміхурова залоза виділяє секрет, який викидається при еякуляції та використовується для розрідження сперми та підвищення фертильності чоловіка.

Знаючи про близьке розташування передміхурової залози та інших сечостатевих органів, можна зрозуміти, наскільки швидко інфекційні збудники з рядом розташованих тканин проникають у простату, викликаючи розвиток гострого простатиту або хронічного загострення.

Простата виконує низку важливих функцій:

  • перекриває вихід із сечового міхура під час ерекції;
  • виробляє простатичний секрет, що входить до складу сперми;
  • полегшує рух сперматозоїдів, що містяться в еякуляті, тим самим сприяючи зачаттю;
  • секрет простати розріджує еякулят, роблячи чоловіка максимально здатним до зачаття та продовження роду.

Простатит розвивається на тлі уретриту, венеричних інфекцій, захворювань нирок, сечокам’яної хвороби, через часте переохолодження та зловживання алкоголем. З віком хвороба періодично рецидивує у кожного третього чоловіка. І закривати на це очі не можна, якщо ви хочете зберегти здоров’я простати та уникнути розвитку аденоми передміхурової залози та раку в майбутньому.

Наслідки простатиту

Секреторна активність простати залежить від рівня чоловічих статевих гормонів. Передміхурова залоза відповідає переважно за репродукцію. При розвитку запального процесу зменшується здатність сперматозоїдів до запліднення та ймовірність благополучного зачаття різко скорочується. Тривале запалення простати може призводити до незворотного безпліддя.

Хронічний простатит

Хронічний простатит протікає із рецидивами. Поза загостренням можуть з’являтися тупі болі в області лобка та попереку, порушення сечовипускання у вигляді ослаблення струменя сечі, різі та печіння. Стерта картина хронічного простатиту вводить пацієнта в оману і відтягує візит до уролога, а зволікання загрожує розвитком ускладнень: набряку простати, гострої затримки сечовипускання, абсцесу передміхурової залози, запалення яєчок і насіннєвих пухирців, що нерідко призводить до незворотності.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *