8 продуктів, які ніколи не псуються

Ознайомся зі списком продуктів, які не псуються ніколи (ну або близько того), передає Ukr.Media. 

1. Білий рис

Дикий рис зберігається всього півроку, через натуральни масла які містяться в ньому. А ось вибілений рис зберігає свої їстівні і живильні властивості до 30 років. Але зберігати його теж потрібно правильно: у контейнерах без кисню (зараз вони продаються повсюдно) і при температурі -40 градусів.

2. Мед

Прав був легендарний ведмідь у своїй одержимості продуктом: мед не лише багатий живильними речовинами, але й може зберігатися десятиліттями. Умови зберігання меду: закрита банку, темрява, температура не вище 20 градусів і відсутність Вінні-Пуха в приміщенні.

3. Сіль

Не дарма для того, щоб довше зберегти продукти живими, до допомоги солі вдаються в першу чергу. Та й сама сіль безсмертна. Але є виняток: йодована сіль. Ось вона зберігається якихось жалюгідних п'ять років.

4. Соєвий соус

Знайомся: довгожитель із країн Сходу. Навіть у відкритій упаковці соус не псується роками. А якщо діставати з холодильника закриту упаковку, милуватися нею і, не розкриваючи, ставити на місце, то й десятиліттями.

5. Цукор

Хай не введе тебе в оману суворий напис «придатний до» на упаковках цукру: виробники зобов'язані її ставити. Насправді ж, якщо ти впакуєш цукор у вже згадані контейнери без повітря, ви будете жити разом довго і щасливо.

6. Квасоля сушена

Та ж історія, що і з рисом, — храни на здоров'я. Тим більше що, згідно з дослідженнями, і після 30 років зберігання квасоля сушена не розлучається зі своїм запасом протеїну. Стане у нагоді, якщо коли-небудь зберешся-таки в спортзал.

7. Сухе молоко

Можливо, десятиліття смак буде вже не таким свіжим, як у парного молока. Зате ти завжди можеш підсолодити його медом 30-річної витримки.

8. Високоградусний алкоголь

Без нього, звісно, наш список був би неповним. Горілка, віскі, коньяк — безумовно старожили. До речі, якщо вживати всі вищеперелічені продукти, запиваючи їх високоградусним алкоголем, стане якщо і не смачніше, то веселіше точно.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *