Вітчизняний ОПК: вже є кратне зростання, очікується “вибуховий” ріст показників

Вітчизняний ОПК: вже є кратне зростання, очікується “вибуховий” ріст показників 30.12.2023 11:20 Укрінформ Українська оборонка вже здатна виготовити продукції більше, ніж держава спроможна законтрактувати наявними фінансовими ресурсами. Далі буде більше

У 2023 році українським підприємствам оборонно-промислового комплексу (ОПК) вдалося виготовити втричі більше зброї та техніки, ніж роком раніше. У бюджеті на 2024 рік закладені рекордні майже 265,4 млрд грн на закупівлю озброєння, військової техніки та боєприпасів. І як зауважують в Міністерстві оборони, переважна більшість коштів буде спрямована на завантаження виробничих потужностей саме вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Своєю чергою Міністерство з питань стратегічних галузей економіки, відповідальне за військово-промислову політику, наголошує, що наступного року наш ОПК здатен наростити виробництво ушестеро вже у порівнянні із цьогорічним показником. І передбаченої суми навіть не вистачить, аби викупити все, що здатні виробити українські компанії, яких на кінець року в галузі працює вже понад 500. Примітно, що абсолютна більшість з них – з приватного сектору, кілька років тому цього неможливо було собі уявити. Бо здавалося, що монополія держави в цій царині непохитна. 

«Разом з командою ми змогли розігнати виробничі спроможності нашого ОПК», – звітував днями на підсумковій зустрічі із пресою міністр з питань стратегічної промисловості України Олександр Камишін. Укрінформ проаналізував здобутки наших зброярів за цей рік і придивився до перспектив.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *