Атака на світло. Як Росія обстрілювала Україну 22 березня

Атака на світло. Як Росія обстрілювала Україну 22 березня 22.03.2024 12:30 Укрінформ У ніч на 22 березня російські війська здійснили безпрецедентну ракетно – авіаційну атаку по областях України

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Росія запустила понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів.

«Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору», – зазначив Глава держави.

Влучання по об'єктах інфраструктури, руйнування та пошкодження житлових будинків сталися на Харківщині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпропетровщині, Одещині, Хмельниччині, Вінничині, Івано-Франківщині.

Укрінформ зібрав інформацію про те, що відомо на ранок.

ХАРКІВЩИНА

Харків атакували понад 15 ракет С-300/Х-22, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. «Протягом 4:52–5:30 у Харківській області здійснено масований ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури. Понад 15 ракет С-300/Х- 22», – зазначив він.

За інформацією міського голови Ігоря Терехова, через російську ракетно-дронову атаку в місті було порушено електропостачання, унаслідок чого не працює електротранспорт і виникли проблеми з водопостачанням. Метро працює лише в режимі укриття.

У Харківському метрополітені поінформували, що станції працюють виключно як укриття. Про відновлення перевезень буде повідомлено додатково.

Також на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів постраждав 43-річний працівник одного з об'єктів енергоінфраструктури. Стан задовільний, йому надана медична допомога. Про це повідомив у телеграмі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

В ефірі національного марафону начальник ОВА повідомив, що над ліквідацією наслідків ворожих ударів працює понад 50 одиниць техніки ДСНС, більш ніж 250 осіб особового складу. «Застосували пожежний потяг, бо є важкодоступне місце для проїзду техніки. Сконцентровані, щоб відкрити по Харкову всі пункти незламності – зараз їх працює понад 100», – сказав він.

За повідомленням власного кореспондента Укрінформу, на 10:00 ситуація в місті стабільна, ніякого натяку на паніку. Супермаркети та аптеки працюють на генераторах. Усі товари є, зокрема вода. Транспорт їздить за схемою блекаутів.

ЗАПОРІЖЖЯ

По Запоріжжю та області ворог почав наносити ракетні удари з четвертої години ранку. Пролунало близько 20 вибухів.

Фото з соцмереж

«Ворог цілив по критичній інфраструктурі, яка не має жодного стосунку до військових та військової промисловості. Суто критична інфраструктура, яка забезпечує життєдіяльність мешканців. Одним з таких об'єктів є Дніпровська ГЕС», – повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Вже о 6:25 патрульна поліція повідомила про те, що рух автодорожнім переїздом через греблю Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

«Частина інфраструктури об'єкта постраждала. Максимум одна доба нам треба на відновлення руху», – сказав Федоров.

Фото з соцмереж

В момент атаки по ДніпроГЕС їхали автівки та тролейбус. За попередньою інформацією, загинула одна людина.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у Запоріжжі шестеро людей травмовані, трьох вважають безвісти зниклими на місцях ударів. Пізніше повідомили про десятьох поранених.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *