Як продовжити термін служби блендера та які його «слабкі місця»

Перш за все потрібно розібратися з конструкційними особливостями блендерів. Хоча на ринку багато різних моделей цих пристроїв, всі вони мають спільні елементи та вузли:

  1. Корпус. Зовнішня оболонка, яка містить в собі всі інші компоненти. Корпус може бути зроблений з пластику, металу або скла і має кнопки або перемикачі для управління блендером.
  2. Елементи керування. Це кнопки за допомогою яких користувач може ввімкнути, вимкнути та налаштувати режими роботи блендера. Тут можуть бути різні режими по типу «змішування», «пульсація» тощо.
  3. Контейнер. Ємність для інгредієнтів, які потрібно змішати. У контейнері розміщуються леза і мотор, які забезпечують процес змішування.
  4. Леза. Леза блендера розташовані внизу контейнера призначені для подрібнення та змішування інгредієнтів.
  5. Мотор. Двигун, який приводить в рух леза. Він зазвичай розташований під контейнером підключений до корпусу для живлення.
  6. Кришка. Закриває верхню частину контейнера під час роботи блендера. Деякі кришки мають отвір для додавання інгредієнтів під час змішування.

Усі ці вузли можуть ламатись. І потрібно розуміти, що краще купити якісний блендер один раз, аніж постійно ремонтувати дешевий прилад — це обійдеться вам значно дорожче.

«Слабкі місця» блендера

Блендери — корисні та вельми надійні кухонні прилади, але в них є свої так звані «слабкі місця», які можуть спровокувати потенційні проблеми (поломки). Саме у цих місцях найчастіше виникають несправності. Про що конкретно йде мова:

  1. Двигун. Далеко не «вічна» деталь, тому що піддається зносу та перегріву. А особливо — при тривалому використанні на максимальних режимах. Це може призвести до його виходу з ладу. Тому 100% не варто постійно використовувати прилад, вмикаючи максимальну швидкість.
  2. Леза. Зазвичай їх виготовляють з нержавіючої сталі. Як правило, вони досить міцні. Однак неправильне використання або неправильна експлуатація можуть призвести до їх деформації. Також вони з часом притупляються — їм потрібне періодичне загострення або заміна.
  3. Контейнер. Ємність, яка виготовляється з пластику або скла. Вона дуже вразлива до ударів та інших механічних впливів. З нею потрібно поводитись дуже акуратно.

Несправність цих елементів може призвести до серйозних проблем. Наприклад, протікання. Так, якщо контейнер або ущільнююче кільце пошкоджені чи закриті не герметично, це може призвести до витікання рідини під час роботи блендера.

Перевантаження блендера може призвести до зносу двигуна та інших компонентів. Тому вкрай важливо дотримуватися усіх рекомендацій щодо максимального завантаження приладу.

Крім того, необхідність звернутися до сервісу, де проводять ремонт блендерів може виникнути, якщо спостерігаються «електричні проблеми». Адже блендери вразливі до коротких замикань, перепадів напруги в електромережі чи її перевантаження.

Як зрозуміти, що блендер потрібно ремонтувати

Існує кілька ознак та симптомів, які можуть свідчити про те, що блендер потребує ремонту:

  1. Втрата потужності. Якщо блендер вже не працює на повну потужність (хоча ввімкнений на максимум), не може включитися або працює зі значними перебоями, це може бути ознакою поломки.
  2. Шум. Коли блендер почав видавати незвичайний шум, стукіт під час роботи, це може свідчити про проблеми з двигуном або лезами.
  3. Неякісно перемішує інгредієнти. Якщо блендер раніше добре подрібнював і змішував інгредієнти, а тепер залишаються великі шматки або їжа не змішується належним чином, це може бути наслідком проблем з лезами або двигуном.
  4. Дим чи запах гару. Подібні «неприємності» це вже ознаки серйозних проблем з електрикою або двигуном, який потенційно може перегоріти (якщо вже не перегорів).
  5. Мимовільне вимкнення. Якщо блендер раптово вимикається без видимих причин (або після короткого періоду роботи), це також може свідчити про проблеми по типу перегріву або інших технічних неполадок.
  6. Проблеми з очищенням. Якщо після використання блендера ви не можете легко зняти з нього рухомі елементи для очищення від залишків їжі, це може свідчити про проблеми з розблокуванням замків або про попадання продуктів у важкодоступні місця конструкції.

Якщо ви помітили будь-які з цих «симптомів», потрібно негайно вимкнути блендер і не використовувати його до тих пір, поки причина не буде визначена та усунена. Ремонт блендера має бути проведений виключно фахівцем (або вами самостійно, якщо ви маєте відповідні навички та інструменти).

Але у разі серйозних поломок завжди краще звернутися до кваліфікованого сервісного центру, де проведуть діагностику, усунуть всі проблеми та щей гарантію на проведені роботи видадуть.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *