Перевірені способи збільшення потужності двигуна автомобіля

Перевірені способи збільшення потужності двигуна автомобіля

Джерело: avtivna.com.ua

Збільшення потужності двигуна автомобіля – це процес, який може бути виконаний різними способами, залежно від цілей та бюджету власника. Але робити це потрібно у професійних майстрів сертифікованих сервісів. Адже від цього залежить подальше обслуговування авто лише на спеціалізованому сервісі.

Як прискорити свій двигун?

Давайте розглянемо всі доступні на сьогоднішній день способи вийти майже на рівень Формули 1:

  1. Повна чи вибіркова модернізація

Повна модернізація дасть найбільший приріст потужності, але вона також буде найдорожчою та найскладнішою. Вибіркова заощадить гроші, але вона дасть менший ефект.

  • Доробка головки блоку циліндрів

Вона може включати такі роботи, як фрезерування камери згоряння, встановлення більш продуктивних клапанів і розподільчих валів, а також модернізацію системи охолодження.

  • Збільшення робочого об’єму циліндрів

Воно може бути виконане шляхом розточування циліндрів або встановлення коленвала з великим ходом поршня.

  • Використання полегшених деталей

Полегшені поршні, шатуни та маховик дозволять призвести до невеликого приросту потужності.

  • Встановлення кованих поршнів

Вони міцніші і довговічніші, ніж стандартні, можуть витримувати вищі навантаження, що дозволяє збільшити потужність двигуна.

  • Модернізувати розподільний вал

Такий вал може покращити ефективність згоряння палива, що може призвести до невеликого приросту потужності.

  • Зменшити механічні втрати

Це можна зробити, використовуючи якісніші мастильні матеріали та знижуючи навантаження на двигун.

  • Установка турбіни

Турбонаддув – це найефективніший спосіб збільшення потужності двигуна. Він дозволяє нагнітати в циліндри більше повітря, що призводить до інтенсивнішого згоряння палива.

Бюджетні способи збільшення потужності

Якщо бюджет обмежений, можна скористатися щодо недорогими способами збільшення потужності, які не вимагають внесення кардинальних змін у конструкцію двигуна.

  • Модернізація впускної системи

Установка фільтра нульового опору, який не створює перешкод для проходження повітря, що призводить до повнішого заповнення циліндрів, підвищуючи потужність двигуна на 2-3 к.с.

  • Регулювання системи впуску

Це може включати зміну розмірів і форми трубопроводів, а також усунення шорсткостей внутрішніх стінок. Правильне регулювання системи впуску може дати непоганий результат, збільшивши коефіцієнт наповнення циліндрів.

  • Чип тюнинг

Суть полягає у внесенні змін до програми управління двигуном або її повної заміни. Але одночасно зі збільшенням потужності це може призвести до більшого ризику виникнення турбодір, скорочення ресурсу двигуна, збільшення витрати палива та необхідності більш частого сервісного обслуговування.

Кожен спосіб збільшення потужності двигуна має свої переваги та недоліки. Перед тим, як розпочинати модернізацію, необхідно ретельно зважити всі за і проти і порадитися з досвідченими майстрами.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *