Основні помилки при виборі варочної поверхні

Основні помилки при виборі варочної поверхні
Основні помилки при виборі варочної поверхні

Вбудовані варильні поверхні все частіше замінюють на кухнях окремі плити. Вони ефектно виглядають та дають більше варіантів компонування кухні. Однак газові варильні поверхні мають деякі особливості, які слід врахувати при покупці.

Не помітити відсутність газ-контролю

З 2021 року наявність газ-контролю стала обов’язковою вимогою для нововстановлюваних плит та поверхонь. При цьому у продажу вистачає моделей без газ-контролю. Обов’язково перевірте наявність цієї опції перед покупкою, інакше ви не зможете законно нею користуватися – газовики не підключатимуть таку поверхню.

Самостійне підключення газової плити до магістрального газу загрожує штрафом, а у разі спалаху через таке підключення кримінальною відповідальністю. Але навіть якщо ви збираєтеся використовувати поверхню на дачі з газовим балоном, краще вибирати модель з газ-контролем. Будь-який газовий прилад є джерелом підвищеної небезпеки і не варто нехтувати опцією, яка може запобігти пожежі або вибуху.

Неправильно підібрати кількість конфорок

Газові варильні поверхні за кількістю конфорок мають широкий вибір – від 1 до 6. І дуже легко припуститися помилки, вибравши як занадто велику панель, так і занадто маленьку. Якщо у вас маленька кухня і готуєте ви мало, подумайте — чи потрібні стандартні чотири конфорки? Двоконофоркові поверхні займають вдвічі менше місця на стільниці.

З іншого боку, майте на увазі, що на двоконфорочній поверхні не вдасться одночасно розмістити дві великі посудини – каструлю і сковороду, наприклад. Або велику каструлю та чайник. Забирати в бік каструлю з супом, що готується, якщо вам захотілося попити чаю? Навряд чи це кому видасться зручним.

Не врахувати взаємне розташування конфорок та інших частин кухні

Конфорки на поверхнях розташовуються по-різному. У деяких поверхонь найпотужніша конфорка розташована ззаду. Якщо вона виявиться близько до фартуха, це може викликати проблеми під час експлуатації: оплавлення плінтуса, перегрів і навіть підгорання фартуха.

Близько розташовані до країв конфорки можуть викликати пошкодження інших елементів кухні, якщо поверхня примикає до них впритул. Плануючи, де буде поверхня на стільниці, уявіть, як найбільший посуд для готування стане на кожній конфорці. На площі, що накривається цим посудом, не повинно бути легкоплавких або горючих елементів, а сам посуд не повинен виявитися впритул до фартуха або іншої вертикальної поверхні.

Не оцінити всі особливості матеріалу поверхні

Скло та нержавіюча сталь вигідно виглядають на тлі емалі, але якщо раніше з такими поверхнями ви справу не мали, покупка може розчарувати. По-перше, що на скляній, що на сталевій поверхні бруд набагато помітніший, ніж на емальованій.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *