УЄФА потрапив у скандал через футболіста збірної України, позначеного “росіянином”

Фото: uaf.ua

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оприлюднив на своєму офіційному сайті список команд, які потрапили на Євро-2024. У профілі українського захисника Максима Таловєрова у рядку з країною народження вказано Росію.

Так, країною народження Таловєрова вказано Росію, але гравець народився 28 червня 2000 року в українському Донецьку. Водночас біля прізвищ його земляків – Анатолія Трубіна та Юхима Коноплі, країною народження вказана Україна. Також Україна вказана у профілі Миколи Матвієнка, який народився у Криму.

В УЄФА цей інцидент поки що не коментували. Реакції від української сторони також не було.

Максиму Таловєрову – 24 роки. Він був вихованцем футбольної академії донецького “Шахтаря”. Футболіст грав за чеський клуб “Динамо”, празьку “Славію”, ліберецький “Слован”. 1 лютого 2023 року Таловєров підписав контракт із клубом австрійської бундесліги ЛАСК на правах оренди до кінця сезону.

У складі збірної України Таловєров у червні 2023 року вирушив на молодіжний чемпіонат Європи. Перший матч на турнірі зіграв проти збірної Хорватії. Разом зі збірною достроково вийшов у стадію плей-офф, вигравши перші 2 матчі на груповому етапі. У чвертьфінальному матчі 2 липня 2023 року перемогли збірну Франції та вийшли до півфіналу чемпіонату.

Фото: uefa.com

  • 26 червня Україна зіграла внічию з командою Бельгії та вилетіла з Євро-2024. Таким чином, українці завершили виступи на турнірі.
  • 17 червня Україна програла Румунії з рахунком 0:3 на старті чемпіонату Європи-2024 з футболу. Один гол Україна пропустила у першому таймі та ще два – у другому. Це друга найбільша поразка українців на рівні Євро.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *