Україна здобула шість медалей у перший день Ігор нескорених-2023 у Дюссельдорфі

Україна здобула шість медалей у перший день Ігор нескорених-2023 у Дюссельдорфі

Фото: facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine

Збірна України здобула шість медалей у перший змагальний день Ігор нескорених-2023 у Дюссельдорфі. Про це повідомило Суспільне Спорт. За підсумком першого дня Invictus Games Україна завоювала “золото”, три “срібла” та дві “бронзи”.

“Золото” завоював капітан команди Олександр Маковей. Військовий став найкращим у штовханні ядра серед чоловіків у класі IF8 (10.4 метра).

Прапороносець збірної на церемонії відкриття Микола Заріцький виборов “срібло” в метанні диска в класі IF1 (29.32 метра).

Лік нагородам збірної відкрив ветеран ЗСУ Вадим Мазніченко. Він здобув “бронзу” в штовханні ядра в категорії IF6 серед чоловіків (6.19 метра).

Також у штовханні ядра, але в класі IF7 військовослужбовець Володимир Гера завоював “срібло” з результатом 4.84 метра. На руці Володимира був зображений літак із підписом: “Нам потрібні F16”.

Ветеран Нацгвардії Володимир Товкис у метанні диска в класі IF2 продемонстрував третій результат (22.32).

Срібну медаль у паверліфтингу виборов ветеран Максим Зубов у категорії IP6 серед чоловіків (75 кг). У паверліфтингу змагалася й українська парамедикиня Юлія “Тайра” Паєвська. Вона посіла 12-те місце в класі IP3-IP5 серед жінок. Паєвська взяла вагу 30 кг у другій спробі, але не впоралася з 40 кг у третій та завершила змагання з результатом 25.74 кг.

Мультиспортивний турнір серед ветеранів і військовослужбовців Ігри нескорених триватиме з 9 до 16 вересня. Парамедикиня Юлія “Тайра” Паєвська долучилася до збірної за спеціальним запрошенням від організаторів. Волонтерка мала брати участь в Іграх-2022, проте не змогла приїхати до Гааги, адже в березні того року потрапила до російського полону. У Нідерландах тоді виступила її дочка Анна-Софія Пузанова. 

Присутність Паєвської на цьогорічних Іграх нескорених у своїй промові відзначив принц Гаррі, який є засновником цих змагань. Про збірну України також окремо згадали канцлер Німеччини Олаф Шольц у відеозверненні до команд та міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

До складу української збірної ввійшли 25 військових і волонтерів ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та добровольчих батальйонів. Україна представлена в усіх видах спорту, крім регбі на візках. Проте у регбі на візках Україна грає в об’єднаній команді Unconquered з учасниками збірної Великої Британії, Сполучених Штатів та Південної Кореї.

Турнір Invictus Games започаткував принц Гаррі у 2014 році. Україна дебютувала на Іграх нескорених у 2017 році.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *