Євген Марусяк встановив рекорд України на чемпіонаті світу

Фото: facebook.com/skifederation.ukraine

23-річний Євген Марусяк встановив рекорд України на чемпіонатах світу з польотного трампліна. Він фінішував на 27-му місці – уперше представник України потрапив у 30-ку найкращих. Про це повідомило Суспільне Спорт.

Найважливішим був перший стрибок – саме за результатами першої спроби 30 найкращих стрибунів відбиралися до наступних етапів. Марусяк зміг виконати стрибок на 195 метрів – і закінчив раунд на 29-му місці. За підсумками другого раунду (176.5 метрів) він піднявся на 27-ме місце. Третя спроба: 185 метрів, 27-ме загальне місце.

Переможцем чемпіонату світу в Австрії став 30-річний австрієць Штефан Крафт, який виграв лише два бали у 28-пічного німця Андреаса Веллінгера.

  • Для Євгена Марусяка це був дебютний польотний чемпіонат світу. Найкращий результат Марусяка на міжнародних змаганнях на польотному трампліні — 18-те місце етапу Кубка світу 2022/23 в словенській Планиці. У Планиці Євген також двічі в межах одного етапу оновив національний рекорд України за дальністю польоту, подолавши позначку в понад 213 метрів.
  • Євген Марусяк – спортсмен з Івано-Франківської області, учасник зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *