Вімблдон-2023: Світоліна обіграла 5-разову переможницю турніру Вільямс, а Цуренко – американку Лю

Вімблдон-2023: Світоліна обіграла 5-разову переможницю турніру Вільямс, а Цуренко – американку Лю

Фото: instagram.com/elisvitolina

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла “путівку” до 1/32 фіналу змагань Вімблдону-2023. Наша землячка здобула перемогу над легендарною американкою Вінус Вільямс, передає “24 канал”.

Це була вже шоста зустріч між двома суперницями, і цього разу українська тенісистка здобула свою п’яту перемогу. На початку матчу ініціатива належала досвідченій Вінус Вільямс, яка одразу зробила брейк та вела з рахунком 2:0. Однак далі Еліна Світоліна взяла контроль над грою та послідовно виграла чотири гейми поспіль.

Коли рахунок став 5:4 на користь Світоліної, Вінус кілька разів був близьким до брейку, але українська тенісистка втримала свою подачу. У другому сеті перевага Світоліної стала ще помітнішою, вона віддала лише одну подачу, але при цьому зробила три брейки.

Зіркові спортсменки провели на корті трохи менше півтори години. Еліна зробила шість ейсів за відсутності подвійних помилок, реалізувала 5 з 9 брейк-поінтів та виграла 7 з 9 геймів на своїй подачі.

Леся Цуренко перемогла в американки Клер Лю

Цього ж дня ще одна українка виборола своє місце у 1/32 фіналу. Так, у матчі 1/64 фіналу Вімблдону-2023 пройшов поєдинок між Лесею Цуренко (WTA 60) та американкою Клер Лю (WTA 93). Поєдинок завершився з рахунком 6:3, 3:6, 6:4 на користь української спортсменки.

Ця зустріч стала вже другою між цими двома тенісистками, і обидва поєдинки були виграні Лесею. У наступному раунді на трав’яному турнірі Вімблдону Цуренко зустрінеться з Катериною Синяковою.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *